A Real Madrid simán nyert a Barcelona otthonában

GettyImages-1241179971
2022.06.14. 09:59
Hanga Ádám csapata, a Real Madrid rendkívül sima, 88–75-ös győzelmet aratott a Barcelona otthonában a spanyol kosárlabda-bajnokság döntőjének első, hétfői összecsapásán.

A 33 éves magyar válogatott kosaras – aki tavaly még a katalánokkal nyert bajnoki címet – a fővárosiak második legeredményesebb játékosa volt, 32 percet töltött a parketten, 16 pontot szerzett.

Hanga óriási eredménynek tartja, hogy rögtön az első mérkőzésén sikerült elvenniük csapatával a Barca pályaelőnyét.

Sorozatban a negyedik döntőmet játszom itt a spanyol bajnokságban. Hármat a Barca játékosaként, abból kettőt a Real ellen, és most fordítva – nyilatkozta az MTI-nek a magyar válogatott klasszisa.

Óriási eredménynek tartom, hogy már az első mérkőzésen sikerült elvennünk  az FCB pályaelőnyét. Erős első félidőt produkált a csapatunk, és nekem is remekül ment. Szerdán hasonló jó mérkőzést szeretnénk játszani, aztán a párharc Madridban folytatódik.

A Real meglepően simán, 88–75-re nyerte meg a meccset, melyet az első félidőben döntött el, a nyitónegyed után ugyanis 13, a másodikat követően pedig már 18 ponttal vezetett. A fővárosiak fölényüket nem kis részben Hanga Ádámnak köszönhették, aki kiválóan játszott, 16 pontot és hat gólpasszt ért el, illetve egy lepattanót is begyűjtött.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő második találkozóját szerda este 21 órától rendezik, ugyancsak Barcelonában.

(Borítókép: Hanga Ádám a Real Madrid — Bitci Baskonia mérkőzésen 2022. június 2-án. Fotó: Juan Carlos García Mate / Pacific Press / LightRocket / Getty Images)