Birkózók és cselgáncsozók kaptak Puebla-támogatást

2014.02.06. 15:11

Tizenöt versenyző - nyolc birkózó és hét cselgáncsozó - olimpiai felkészülését támogatja sportbajnok programjának keretében a Puebla Tanácsadó Kft. Sólyom Sándor, a cég ügyvezetője az MTI-nek elmondta, olyan egyéni sportolókat választottak ki, akik nem részesülnek akkora támogatásban, amekkorára szükségük lenne az ötkarikás játékokon való sikeres szerepléshez.

Az utalványkibocsájtó cég havi szinten százezres nagyságrendű összeggel segíti a 2016-os riói játékokon szerinte éremesélyes sportolókat, a Puebla Sportbajnokok csapat tagjait, akik később a cég arcai lesznek.

A birkózók közül Lám Bálint, Kiss Balázs, Varga Ádám, Németh István, Szabó László, Rizmayer György, Nunajev Juszuf és Sastin Marianna, míg a cselgáncsozóktól Csernoviczki Éva, Joó Abigél, Karakas Hedvig, Gercsák Szabina, Tóth Krisztián, Krizsán Szabolcs és a látássérült Szabó Nikolett Diána részesül a támogatásban. Sólyom Sándor hozzátette: a közeljövőben további egyéni sportágak képviselőivel is várható hasonló megállapodás, részleteket azonban egyelőre nem árult el.