Mészáros Anett bronzérmes a budapesti cselgáncs GP-n

2015.06.14. 19:34

A 70 kilogrammos Mészáros Anett bronzérmet nyert, míg a +100 kilós Bor Barna sérülés miatt nem állt ki a bronzmeccsre a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatába tartozó budapesti Grand Prix-n, írja az MTI.

Az Európa-bajnok és vb-második Mészáros - férjezett nevén Breitenbach - Anett japán és kubai ellenfele után az elődöntőben vereséget szenvedett a spanyol Maria Bernabeutól. A harmadik helyért a marokkói Assmaa Nianggal szállt szembe, és intésekkel volt jobb az Afrika-bajnoknál, ezzel 2010 után állhatott ismét GP-dobogóra.

A vb- és Eb-ezüstérmes Bor kuvaiti és német ellenfél legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol kikapott a japán Odzsitani Takesitől. A paksi dzsúdós megsérült, ezért nem tudott kiállni a tunéziai Faicel Dzsaballah elleni bronzmérkőzésre, és ötödik lett. Az első hírek szerint Bor zúzódásokat szenvedett a vállán, és az MRI-vizsgálat után derül ki, hogy mennyit kell kihagynia.

A magyarok két éremmel zárták az idei GP-t: Mészáros harmadik helye előtt, szombaton a 73 kilogrammos Ungvári Miklós aranyérmet nyert. A GP-n 72 ország 512 versenyzője, köztük 44 magyar indult.