A magyar fogorvosnő végigverte a japán karatemestereket

2015.11.02. 11:43

Szepesi Csenge nyerte meg a nőknél a WKO shinkyokushin karate világbajnokságot Tokióban. A japánok rácsodálkoztak, hogy nem profi, hanem fogorvosként dolgozik.

Egy soproni klubban karatézó, de Bécsben dolgozó Szepesi Európában már eddig is ismert versenyző volt, három Európa-bajnokságot nyert küzdelemben egymás után, és 2009-ben pont Budapesten nyert már világbajnokságot is.

Tokióban a nyolcaddöntőben japán ellenfelet kapott, az első menet 0-0-ja után, 5-0-ra verte Jokojama Norikót. A negyeddöntőben a litván Gabija Gudeliauskaitén simán, 5-0-val lépett tovább. Az elődöntőben újra japán ellenfelet kapott, az első két menetet a bírók nekiadták 1-0-val, de végül Szepesi győzött.

A döntőben is japánnal küzdött, Minamihara Juri pontot sem tudott csinálni ellene, 0-0, 2-0, 5-0-val lett a győzelem a magyar karatésé. Ebben a szakágban, ha pontok alapján nem tudnak dönteni két ráadás menet után, a könnyebb testsúlyú versenyzőt hirdetik ki győztesnek.

Egy litván lap tudósítása szerint a japán újságírók nem akartak hinni a fülüknek a sajtótájékoztatón. „Fogorvos vagyok, igazi doktor” – mondta nekik Szepesi, aki tényleg hobbiként tekint sportjára, így sikerült megvernie a japán mestereket. Hetente tízszer edz. „Nem szűkülök be csak karatéra. Szeretek aerobikozni, és sok örült ötletem van, hosszú terepfutásokat teszek az erdőben például. Az inspirál, hogy rengeteg célom van az életben. Azt hiszem, szerencsés csillagzat alatt születtem, és talán az Isten is segít engem” – mondta a sajtótájékoztatón.