Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Olimpiai-2. grúz birkózó is megbukott meldoniummal

2016.03.09. 14:15

Lipcse, 2016. március 9., szerda (MTI/dpa) - Újabb doppingügyekre derült fény a január elsejétől tiltólistán szereplő meldonium nevű anyag kapcsán: szerdán a Grúz Birkózó Szövetség jelentette be, hogy olimpiai ezüstérmes kötöttfogású versenyzője, Davit Modzmanasvili is megbukott az ellenőrzésen.

Hétfőn a volt világelső orosz teniszező, Marija Sarapova sajtótájékoztatón közölte, hogy pozitív lett a tesztje az Australian Openen, majd az elmúlt két napban összesen hét orosz sportolóról derült ki, hogy meldoniumot találtak a szervezetükben.

A 2012-es londoni játékokon a 120 kilogrammos súlycsoportban második Modzmanasvilire életre szóló eltiltás vár, mivel ez már a második doppingvétsége.

A grúz szövetség közlése szerint további öt birkózójuk A-próbája lett pozitív a meldonium miatt - az ő nevüket azonban nem hozták nyilvánosságra.

A meldonium szívgyógyszerként mildronat néven terjedt el a balti államokban és Oroszországban. Hatása javítja a vérkeringést, a sportolóknál így növeli a fizikai és mentális terhelhetőséget. Egy tavalyi orosz felmérés szerint 4316 vizeletmintából 724 tartalmazott meldoniumot.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!