Mihály
11 °C
25 °C

Sleisz bronzmérkőzést vívhat

2016.03.09. 13:05

Sleisz Gabriella a nők 60 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén léphet szőnyegre a Rigában zajló birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján, mivel finn legyőzője döntőbe jutott. Dénes Mercédesz a vigaszágon is kikapott, így kiesett.

Sleisz ugyan rögtön első meccsén vereséget szenvedett a vb-ezüstérmes, olimpiai kvótás Petra Ollitól, ám mivel a 60 kilós, nem olimpiai kategóriában csak tizen indultak, a negyeddöntőben elszenvedett vereség Olli döntőbe jutásával nem vigaszágat, hanem rögtön bronzmeccset ért.

Az éremmérkőzésen Sleisznek az orosz Julija Proncevics lesz az ellenfele, aki simán kikapott a finntől az elődöntőben.

Az 53 kilogrammban szereplő Dénes Mercédesz a svéd Sofia Mattssontól szenvedett vereséget a nyolcaddöntőben, de a svéd klasszis könnyedén menetelt a fináléba, a magyar birkózó a vigaszágon folytathatta szereplését.

Ellenfele a román Estera Dobre volt, aki korábban doppingolás miatt két évig eltiltását töltötte, ezúttal pedig kiváló erőben versenyzett. A meccs első percét követően Dénes nagyot hibázott, hagyta riválisát maga mögé kerülni, aki lent kétszer is átforgatta, a második végén pedig tusba fogta őt, így gyorsan véget ért a találkozó.

A nap harmadik magyarja, a szabadfogású Lukács Norbert (65 kg) első meccsén veszített és kiesett.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.