Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Birkózó Eb: egy 5. hely pénteken

2016.03.11. 21:19

Ligeti Dániel az ötödik helyen végzett a szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában a Rigában zajló birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján. A szombathelyi nehézsúlyú versenyzőre a vb- és Eb-második ukrán Alen Zasziejev várt péntek este, aki előzetesen esélyesebbnek tűnt nála.

A szakmai elvárásoknak a délelőtt visszafogottan birkózó Ligeti tökéletesen megfelelt, az első három percben egyenrangú ellenfélként küzdött, ám kétszer mögé került Zasziejev (0-4).

A 26 éves magyar a folytatásban rögtön gyönyörűen tette be a kart riválisa hóna alá, összefogta, s egy gáncs után látványosan dobta el, ami négy pontot ért. Sokáig azonban nem örülhetett a magyar sarok, mivel rögtön ezután Ligeti elsietve ment be lábra, amiből visszafogott az ukrán.

Ugyanakkor a lenti szituációban a magyarnak sikerült riválisa lábát megfognia, és kitette a szőnyegről. A bíró azonban ezt nem így látta, s hagyta Zasziejevet, hogy ebből a szituációból a magyar mögé menjen. Az állás így 4-6 volt, ám Ritter Árpád szövetségi kapitány visszanézést kért, ám a zsűri helyben hagyta az ukrán két pontját, és egy büntetőpontot is adott. Az utolsó percre már öt pont volt a különbség, és Ligeti egy újabb szép gánccsal kétpontos dobást mutatott be, amivel háromre csökkentette azt, a végeredmény 11-6 volt Zasziejevnek.

Ligeti az esti program egyetlen magyarja volt, miután pénteken korábban a szintén szabadfogású Gulyás Zsombor (70 kg), illetve Barka Emese (58 kg) és Wilson Vanessa (69 kg) is kiesett. A magyar nők ezzel Sastin Marianna (63 kg) és Galambos Ramóna (55 kg) révén két bronzéremmel és Sleisz Gabriella (60 kg) által egy ötödik hellyel, míg a szabadfogásúak egy ötödik hellyel zártak Rigában. Szombaton a kötöttfogásúak kezdik meg szereplésüket.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!