Beáta, Izolda, Lea
8 °C
20 °C

Jäger a vigaszágon is kikapott, minden magyar kiesett

2016.03.12. 14:04

Jäger Krisztián a vigaszágon folytathatta, ám ott is kikapott, így kiesett, csakúgy, mint Módos Péter, Németh Iván és Majoros Ármin Mózes a Rigában zajló birkózó Európa-bajnokság szombati, első kötöttfogású versenynapján, írta az MTI.

A Lőrincz Tamás súlycsoportjában, 66 kg-ban szereplő Jägert a szerb Davor Stefanek segítette vigaszágra, miután a döntőig menetelt. Mindez azt jelentette a 28 éves magyar számára, hogy ha legyőzi az azeri Kamran Mammadovot, az esti programban a bronzéremért léphet szőnyegre.

Az összecsapás hatalmas küzdelmet hozott, melynek elején az azeri volt aktívabb, próbálta irányítani Jägert, aki nem igazán tudott közel férkőzni hozzá. A mérkőzés képe alapján nem meglepő módon a magyart hamar meg is intették, a térdelő helyzetet viszont nagyszerűen védekezte ki. 

A menet második felében némileg változott a helyzet, Mammadov nem igazán akart birkózni, így ő is megkapta az intését, igaz, a bírók mindössze 15 másodpercet hagytak Jägernek, hogy akciót csináljon, ami nem is sikerült neki.

A csata - amint utóbb kiderült - a második szakasz elején dőlt el, amikor fél perc után Jäger Krisztiánt ismét - már egy pontért - intették (0-1), ő pedig lentről megpróbált felállni, majd előreugrott, ám a szőnyegen kívülre került, a menekülés pedig két pontot ért Mammadovnak (0-3).

Jäger még így is kapott esélyt: négy és fél percnél ugyanis Mammadov is megkapta második intését (1-3), s le kellett mennie, a parterhelyzetből azonban nem engedett akciót csinálni magán. Az utolsó egy percben a magyar birkózó elkeseredetten ment előre, egyszer sikerült is szőnyegen kívülre léptetnie az azerit (2-3), idő azonban újabb akcióra már nem maradt, ezzel ő is búcsúzni kényszerült.

Az már korábban kiderült, hogy Módos Péter (59 kg), Németh Iván (98 kg) és Majoros Mózes Ármin (130 kg) nem folytathatja a versenyt, miután az őket legyőző birkózók nem jutottak be a fináléba.

A rigai Eb vasárnapi zárónapján Korpási Bálint (71 kg), Szabó László (75 kg), Szabó Patrik (80 kg) és Lőrincz Viktor (85 kg) lép majd szőnyegre.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.