Remekeltek a dublini vb-n a magyar karatésok

2016.06.21. 12:20

A Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség 18 fős csapata nyolc világbajnoki arannyal, továbbá két ezüst- és hét bronzéremmel zárta a stílusirányzat Dublinban megrendezett tornáját, s a 17 medállal az éremtáblázat 8. helyén végzett. A hazai szövetség keddi beszámolója szerint az összes korosztály számára meghirdetett 6. WUKF-vb-re több mint 70 szervezet közel 2300 versenyzője adta le nevezését, írta az MTI.

A felnőtteknél a férfi formagyakorlat aranyérme mellett Pénzes Tamás megnyerte a küzdelmek csúcskategóriájának számító nehézsúly, a plusz 80 kg világbajnoki címét is, így két első helyezéssel térhetett haza Írországból. Asztalos Anett női formagyakorlatban ért el harmadik helyezést, míg Munkácsy Máté a 75 kg-os, valamint a súlycsoportoktól független nyílt küzdelmi kategóriában is bronzérmet szerzett.

A dublini világbajnokság keretében a WUKF elnöke, Liviu Crisan 7. dan fokozatról szóló diplomát adott át a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség elnökének, a stíluság hazai vezető mesterének, Rostás Tibornak