Mindhárom gyerekét ketrecbe küldte Csecsenföld ura

2016.10.07. 14:38

Ramzan Kadirovról, Csecsenföld uráról közismert az, hogy rajong az MMA-ért, a szabadfogású birkózásért, meg úgy általában a küzdősportokért. A Putyin kegyeltjeként teljhatalmat élvező vezető nem csak Instagramján osztja a teszotszterontól duzzadó tartalmat, hanem saját gyerekeit is beparancsolja az oktagonba. Az általa szponzorált, World Fight Championships of Akhmat nevű promóciós szervezet október 4-i gáláján  ugyanis

9, 10 és 11 éves fiainak is megszervezett egy kiskesztyűs, full-kontakt bunyót

A legidősebb gyerek, Akmad küzdelméről a BloodyElbow.com szakportál még egy videót is előkotort:

Mindhárom Kadirov-gyerek győzelemmel debütált; Akmad kiütötte ellenfelét, testvérei pedig egyhangú bírói pontozással nyertek. Ez utóbbi két meccset nem láttam, de őszintén kíváncsi lennék arra, van-e  a világon olyan pontozóbíró, aki Csecsenföldön egy Kadirov-fiú ellen mer dönteni.

A csecsen elnök mindenesetre elégedett volt fiai teljesítményével:

Igazi férfias karaktert mutattak.

A gyerek-MMA Oroszországban is ugyanolyan nagy felháborodást váltott ki, mint a két éve Magyarországon szervezett gyerekküzdelmek. Maga Fedor Emilianenko, a csecsen gálák felett is ellenőrzési joggal rendelkező Orosz MMA-szövetség elnöke is keményen kritizálta a rendezvényt. 

12 éven aluli gyerekek még nézőként sem vehetnének részt oroszországi MMA-rendezvényeken, de Groznijban nyolcéves gyerekek verték szét egymást ujjongó felnőttek előtt. 

De Fedor Emilianenko hiába a sportág egyik legnagyobb alakja - sőt, minden túlzás nélkül élő klasszikusa -, Kadirov hívei és több csecsenföldi MMA-harcos rögtön kikezdték őt a közösségi médiában. Az orosz sportminisztérium vizsgálattal fenyegette meg a csecseneket, akik azzal védekeztek, hogy a gyerekek csak bemutató meccset vívtak (aki életében egy meccset is látott, annak a felvétel alapján nyilvánvaló, hogy ez nem igaz). 

Az MMA és a gyerekek versenyeztetésének bonyolult viszonyáról ebből a cikkből tájékozódhat>>>>>>