Újabb magyar birkózó bronzérem

2017.04.01. 19:00

A kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert révén újabb bronzérmet szerzett a magyar csapat a birkózók szombathelyi U23-as Európa-bajnokságán.

A szombati versenynapon a Pénzügyőr sportolója szlovák, lett és német rivális legyőzésével az elődöntőig menetelt, amelyben aztán 8-0-s technikai tussal kikapott az azeri Iszlambek Dadovtól. Az esti bronzmeccsen Fritsch az olasz Riccardo Abbresciával látványos mérkőzést vívott és 8-5-re győzött.

A nap négy magyarja közül Nagy Péter (80 kg) is bronzéremért küzdhetett, miután délelőtt egy-egy győzelem és vereség után a vigaszágon simán, 10-1-es technikai tussal verte a bolgár Vlagyimir Sztojcsevet. A helyosztón az ESMTK birkózója szinte végig vezetett az ukrán Andrij Antonjuk ellen, az utolsó másodpercekben azonban figyelmetlen volt, s riválisa négy pontért eldobta, amivel 5-4-re győzött, Nagy pedig az ötödik helyen végzett.

Az 59 kilogrammos Torba Erik rögtön első meccsén kikapott, míg a 98 kg-ban érdekelt Török Zsolt két győzelem után a negyeddöntőben szenvedett vereséget, s mivel legyőzője nem jutott fináléba, ő kiesett.

Fritsch Róbert a magyar válogatott negyedik érmét szerezte meg a kontinensviadalon: pénteken Németh Zsanett (75 kg) megvédte címét, míg a szabadfogású Tóth Bendegúz (86 kg) ezüstérmet nyert szerdán, Galambos Ramóna (55 kg) pedig bronzot csütörtökön.