Ungvárit egy másodperccel a vége előtt dobták el

2017.04.21. 17:51

Ungvári Miklós ötödik, Gercsák Szabina hetedik lett a varsói dzsúdó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A 36 éves, olimpiai ezüstérmes Ungvári a 73 kilogrammosok elődöntőjében a 17 évvel fiatalabb azeri Hidayat Heydarovval meccselt. A háromszoros Európa-bajnok magyart kétszer is intették, és már úgy tűnt, hogy hosszabbítás dönt majd, mígnem Heydarov egy másodperccel a vége előtt, térdelő helyzetből elindított egy válldobást, melyre vazaarit kapott, és ezzel nyert.

A bronzmeccsen is egy azerit kapott Ungvári, de nem sok esélye volt Rusztam Oruyov ellen, aki végig fölényben volt. Ungvári nem tudott akciót indítani, majd sorra kapta az intéseket, hat másodperccel a mérkőzésidő letelte előtt aztán le is léptették.

A 70 kilogrammosoknál vigaszágra került Gercsák Szabina délutáni első meccsén a svéd Anna Bernholmmal került szembe, akitől tavaly kikapott eddigi egyetlen meccsükön Zágrábban. A miskolciak 20 éves versenyzője - aki első felnőtt Eb-jén egy éve bronzérmet nyert - mindössze 21 másodpercet töltött a tatamin, ugyanis a skandináv ellenfél egy földharcban karfeszítéssel győzött. Így a korosztályos szinten olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gercsák hetedikként zárt Varsóban.