Bor Barna elődöntős a dzsúdó-vb-n

2017.09.02. 11:51

A +100 kilósoknál induló Bor Barna bírta legtovább a dzsúdó-vb szombati magyar induló között, a korábbi vb-második ugyanis már a negyeddöntőben jár. Bor a Puerto Ricó-i Rafael Ferrerrel kezdett, ellenfele viszont nem volt túl aktív, az utolsó percben megkapta harmadik figyelmeztetését is, ami egyben a leléptetést jelentette. A 30 éves paksi dzsúdós a nyolcaddöntőben a román Mircea Croitorut verte 73 másodperc alatt: egy vazaariért válldobással földre vitte a románt, majd le is szorította, és mivel Ctoitoru nem szabadult, kiesett.

Bor a legjobb nyolc között a grúz Adam Okruasvilivel meccselt, akit szintén ipponnal búcsúztatott: egy fejenátforgatásra ás két válldobásra is vazaarit kapott, majd egy leszorítással jött az ippon. Az elődöntőben Bor a brazil David Mourával találkozik majd, akit eddig két meccsen egyszer sem tudott legyőzni.

A kettes szőnyegen Bor első meccsével egy időben a +78 kilós Szigetvári bő két és fél percig eredménytelenül küzdött a kínai Ju Szunggal, ekkor megkapta harmadik intését, így a bajai versenyző nem jutott tovább. Mellette súlycsoporttársa, Kárpáti küzdött Sandra Jablonskytével, 2-2 intésnél a litván továbbra is passzívabb volt, így a KSI 21 éves versenyzője került a 16 közé. Ott viszont nem talált fogást a holland Tessie Savelkoulson, sorra kapta az intéseket, a harmadikkal ki is esett.

A 21 éves Ohát – aki a sérült Fogasy Gergő helyére ugrott be – a 64 között a komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló ausztrál David Russell-lel került szembe. A találkozó másfél percig tartott, amikor a ceglédi versenyző egy szép horogdobásra ippont kapott. Az U23-as Eb-ötödik Ohát al tadzsik Sakarmamad Mirmamadovon is könnyedén túljutott, második meccsét is ipponnal nyerte, ráadásul vazaari-hátrányból fordított a magyar a nyolcaddöntőért, jelentette az MTI. Ohát a kategória egyik favoritjával, a négy vb-éremmel rendelkező és kétszeres Európa-bajnok orosz Kirill Gyenyiszovval futott össze, aki ellen nem sikert a bravúr: az orosz gyorsan két vazaaris előnyt szerzett, majd egy belső combdobásért kapott ipponnal nyert.

A szombati ötödik magyar, a szintén 100 kilóban induló Cirjenics Miklós (100) első meccsén kiesett a japán Aaron Wolf ellen – a három Grand Prix- és Grand Slam-érmet szerző japán a hosszabbítás 15. másodpercében nyert iponnal. Előtte Cirjenicsnek is volt egy remek próbálkozása, de ippon helyett csak vazaarit kapott érte, ezen ki is borult Kovács Antal a helyszíni stúdióban.