A kameruni óriásnak 45 másodperc is elég volt

2018.11.24. 16:00

Szokatlan, magyar idő szerint szombat dél körüli időpontban rendezték meg az Ultimate Fighting Championship pekingi Fight Night gáláját, de az esemény időpontja az amerikai nézőknek még szokatlanabb lehetett, mivel (időzónától függően) hajnalban-kora délelőtt kellett beizzítani a tévét.

Ahogy az a Fight Night elnevezésű gálákon lenni szokott, pár húzónév felvonultatása mellett főleg helyi tehetségeket párosítottak össze közepes külföldi bunyósokkal. A legnagyobb húzónév a kameruni migránsból MMA-szupersztárrá avanzsáló nehézsúlyú Francis Ngannou volt, akinek Curtis Blaydes ellen kellett kiköszörülnie a hírnevén esett csorbát. Miután ugyanis a UFC a  - meglehetősen soványka - nehézsúly legnagyobb csodájaként reklámozta Ngannout, címmeccsén Stipe Miocic nagyon okos bunyóval járt túl az eszén, majd pedig Derrick Lewis elleni soha nem látott passzivitással majdnem kirúgatta magát a szervezettől.

Nade az amúgy kemény diónak tartott, kiváló birkózóalapokkal rendelkező Curtis Blaydes ellen csattanós választ adott az őt leíróknak:

Kevesebb, mint egy perc alatt kiütötte amerikai ellenfelét.

Ngannou néhány kemény combrúgással adta meg az alaphangot, majd amikor erre Blaydes egy rohammal válaszolt, akkor szépen kitért ellenfele elől, és akkora jobbhorgot küldött az amerikai füle mögé, hogy az arccal előre zuhant a küzdőtérre. Itt még bekapcsolt Blaydesben az autópilóta, és megpróbált felállni, de Ngannou további ütésekkel zárta le a küzdelmet.

A győzelem után azt nyilatkozta:

Visszatértem.