Hihetetlen győzelemmel tért vissza a félkezű ketrecharcos

2019.08.26. 18:50

Gyerekkora óta próbál bekerülni a legjobbak közé, születési rendellenessége miatt azonban sok akadállyal kellett pályafutása során szembenéznie Nick Newell ketrecharcosnak. Bár pályafutása során bámulatos győzelmeket aratott, és közönségkedvenc volt a félkezű ketrecharcos, valahogy sose jött ki a lépés, hogy a legnagyobbak közé kerüljön. 

2018-ban ugyan kapott egy esélyt az UFC egyik sorozatában, de kikapott Alex Munoztól. Nem sokkal később aztán bejelentette visszavonulását, és egészen eddig úgy nézett ki, tehetsége ellenére sose jut a legrangosabb ligákba.

Aztán idén kapott még egy esélyt, hogy a második legrangosabb ketrecharcos ligában, a Bellatorban bunyózzon, és nem is kellett neki sok idő a szombat esti mérkőzésen, 3:18 alatt földre vitte, és egy bámulatos fojtással legyőzte ellenfelét, Corey Browningot.

„Tudtam, hogy valami csodálatos dolog fog ma történni" – nyilatkozta Newell az összecsapás után – „Furcsán hangzik, és nem vagyok spirituális, de már a hét elején úgy keltem fel, hogy ez sikerülni fog."

Mint mondta, nagy bizalommal tekint a jövőbe, szerinte egyre feljebb és feljebb fog jutni a ligában.