A Nordschleife a fordulópont is lehet

május 23., 16:21 Módosítva: 2017-05-25 20:04:10
936

Magányosan indultam útnak autóval a Nordschleife felé. Nem is bánom, mert az így eltöltött idő is segít abban, hogy rendezzem a gondolataimat magamban, segít a versenyre való ráhangolódásban. Ennek most különösen nagy jelentősége van, hiszen nem egy átlagos pályán kell helytállnom az előttünk álló napokban, hanem a világ egyik leginkább kihívásokkal teli körén.

Tovább

Eszembe sem jut, hogy feladjam a harcot!

május 17., 13:18 Módosítva: 2017-05-23 14:29:16
786

Hétfőn kora estig az új Honda NSX-et vezettem a Hungaroringen egy élménynapon, de ez sem tudta elterelni a gondolataimat a hétvégi versenyről. Sokat segített egy-egy séta Johannával és Mirával, úgy általában a közelségük, de még mindig tagadhatatlanul csalódott vagyok. Amikor a defekt miatt elúszó első futam után kiszálltam az autóból, Thed Björk egyből odajött hozzám, és bocsánatot kért. Nem igazán tudtam akkor mit válaszolni neki, még a sisakomat sem vettem le, és bevonultam a garázsba. Nem akartam, hogy látszódjon rajtam, mennyire dühös vagyok, mert fontosabb volt, hogy a rövid időn belül kezdődő második futamra visszanyerjem a koncentrációmat.

Mindig elmondom, hogy milyen sok szeretet kapok a szurkolóktól a Hungaroringen, és így volt ez az elmúlt hétvégén is. De arról kevesebbet beszélek, hogy milyen nehezen viselem, amikor nem tudok visszaadni ebből valamennyit azzal, hogy dobogóra állok a magyar zászlóval. Erre most az első futamon lett volna jó esélyem: ha Björk nem jön nekem, és emiatt nem kapok defektet, a harmadik hely összejöhetett volna.

Tovább

Amikor otthonról is hazamegyek

május 10., 14:43 Módosítva: 2017-05-13 14:43:17
1350

Sokszor eszembe jut ezekben a napokban a tavalyi verseny a Hungaroringen. Nem azért, mert a felvezető körön tönkrement a turbó, és elfüstölt az autóm, hanem azért, ami ezután történt.

Ugyanazt a támogatást kaptam tőletek, mint amikor korábban felálltam a dobogó legfelső fokára hazai pályán. Olyan szeretetet tapasztaltam, amiről addig azt hittem, hogy csak a legszorosabb kötelékben létezik – a családban. Megmutattátok nekem, hogy kis túlzással nem számít, hogy nevetünk vagy sírunk, a lényeg, hogy együtt tegyük azt. Erről szólt nekem a tavalyi találkozásunk a Hungaroringen. És ez az, ami a jelenlegi helyzetben hihetetlen erőt és megnyugvást ad.

Tovább

Ezzel a Hondával a Hungaroringen? Alig várom!

május 1., 14:50 Módosítva: 2017-05-02 13:37:24
1307

Nehéz megemészteni, hogy Mehdi Bennani érthetetlen akciója egy biztosnak tűnő futamgyőzelemtől fosztott meg Monzában, de a Honda teljesítménye várakozásokon felüli volt.

Tovább

Michelisz: Legfeljebb majd húzunk a sisakból!

április 26., 14:33 Módosítva: 2017-04-29 15:37:33
788

A szokásosnál kicsit korábban, már kedd éjjel elindultam Olaszországba, mert első lépésben nem a hétvégi verseny helyszínére, Monzába, hanem Cervesinába kellett mennem. Az ottani pályára shake downt szervezett a Honda, amelynek célja, hogy még egyszer leteszteljük, átnézzük műszakilag az autókat. Ebben szerepet játszott az is, hogy Marokkóban ki kellett hagynom az első szabadedzést egy meghibásodás miatt, amivel értékes pályán töltött időt veszítettem. Örülök, hogy a csapat nem sajnálja az energiát arra, hogy még egyszer leellenőrizzünk mindent.

Tovább

A Volvo erősebb lehet, mint azt sejtettük

április 11., 10:26 Módosítva: 2017-04-12 10:07:08
733

Jó hangulatban kezdtem megírni ezt a bejegyzést a barcelonai átszállásomkor: egyrészt a Marokkóban megszerzett 36 ponttal elégedett voltam, másrészt akkor már csak valamivel több mint két órányi repülőút választott el attól, hogy hazaérjek Johannához és Mirához. Nagyon siettem hozzájuk, a hétvégén folyamatosan el voltam látva friss képekkel, és sok erőt adott, hogy már ketten vártak haza!

Ugyanakkor azt a hétvégi kettős Honda-győzelem ellenére sem mondanám, hogy euforikus örömöt érzek. Jóleső érzés volt látni azt, hogy ezzel nem vagyok egyedül a csapaton belül. Pontosan tudjuk, hogy legfőképpen a marokkói pálya speciális vonalvezetésének volt köszönhető a fölényünk, és az itt megszerzett sok pontból egyáltalán nem következik, hogy innentől a világbajnoki címet a Hondán belül rendezzük majd le egymást közt Tiago Monteiróval.

Tovább

Most hegyeket tudnék megmozgatni

április 5., 16:44 Módosítva: 2017-04-07 12:29:45
1623

Életem legizgalmasabb napjait élem. Múlt péntek óta az egész világom a pici körül forog. Leírhatatlan érzés apának lenni, csodálatos, ami ilyenkor lejátszódik az emberben. Amióta Mira megszületett, az időm nagy részét a kórházban töltöttem Johannával reggeltől estig. Amikor lehetett látogatni őket, akkor bent voltam, amikor nem, akkor is a környéken maradtam. Nehéz szívvel szakadtam el tőlük rövid időre is. Örülök, hogy csak csütörtök reggel indulok Marokkóba, próbálok minden együtt töltött percet kihasználni.

Tovább

A nap, amelyen versenycsapatot indítottam

március 20., 09:47 Módosítva: 2017-03-20 20:40:40
7130

Az autók már úton vannak a TCR International Series idei első versenyére, amelyet április 1–2-án rendeznek Grúziában. Én pedig büszkén jelentem be a két pilótával teljes szezont vállaló, vadonatúj versenycsapatomat. Szia, M1RA!

Tovább

Közelebb vagyunk a Citroënhez, mint vártam!

március 16., 14:36 Módosítva: 2017-03-19 15:49:31
1293
Michelisz Norbert a WTCC kétszeres privát bajnoka, a Honda gyári pilótájának legújabb indexes blogbejegyzését olvashatja alább.

„Ha valaki ránéz a monzai kollektív WTCC-teszt eredményeire, azt láthatja, hogy a szerdai nap végén, amikor már mi is új gumikat használtunk, még mindig majdnem egy másodperces lemaradásban voltunk a mezőnyt uraló Rob Huff-fal és a Citroënjével szemben. Ennek hatására

a nemzetközi közvélemény most már egyértelműen őt tartja a világbajnoki cím első számú esélyesének.

Én viszont, csakúgy, mint az eddigi összes idei tesztünkről, Monzából is pozitív hangulatban, mosolygósan autóztam haza, és egy kicsit még örülök is annak, hogy valamennyire elterelődött a figyelem rólunk.

Az első, keddi napon egyből kihagytuk a délelőtti etapot, mert az egyik Hondán elromlott egy filléres alkatrész. Bármennyire is nem komoly meghibásodásról volt szó, biztonsági kockázatot jelentett, így inkább átnéztük a másik két autónkat is, nehogy baj legyen. 

Tovább

Újra Bári Gergő lesz a versenymérnököm

március 14., 08:37 Módosítva: 2017-03-19 15:58:28
4639

Gergő és én is sokszor elmondtuk, hogy mennyire szerettünk együtt dolgozni. 2017-ben újra megtehetjük, és Juhász Szabolccsal kiegészülve igazi kis magyar különítményt alkotunk majd a Honda gyári csapatán belül.

Tovább

Michelisz: Velük harcolok majd a vb-címért

március 9., 12:11 Módosítva: 2017-03-09 15:59:46
658
Michelisz Norbert a WTCC kétszeres privát bajnoka, a Honda gyári pilótájának indexes blogbejegyzését olvashatja alább.

Régóta nem volt ilyen a WTCC-ben: 2017-ben három közel azonos teljesítményű márka az utóbbi évek legizgalmasabb, legkiélezettebb csatáját fogja vívni a világbajnoki címért. Sorra vettem az 5 várhatóan legkeményebb riválisomat a bajnokság megnyeréséért.

Tovább

Michelisz Norbert az Indexre költözik

március 8., 09:17 Módosítva: 2017-03-09 12:12:46
958
Michelisz Norbert a WTCC kétszeres privát bajnoka, a Honda gyári pilótájának első indexes írását olvashatja alább.

„Örömmel jelentem be nektek, hogy a Michelisz.hu-ról az Indexre költözik a blogom. Emellett a hivatalos honlapom is megmarad, továbbra is lesznek rajta friss hírek a versenyhétvégékről és a webshopot is ott éritek el, de a személyes írásaimat mostantól itt, az NM5-ön találjátok.

Tovább