Casey Stoner: A gyomrom állandóan fáj

2009.08.12. 12:17
A 2007-es Moto GP-világbajnok Casey Stoner idén már nem folytathatja a világbajnoki címért a harcot. Az ausztrál versenyzőt Barcelona óta fertőzés kínozza, amely legyengítette a szervezetét. Az ausztrál motoros beszélt a betegségéről.

A gyári Ducati csapatban Mika Kallio helyettesíti a csehországi, az indianapolisi és a San Marinó-i Nagydíjon Stonert, míg Brnóban a finn motorján a Superbike világbajnokságban szereplő Michel Fabrizio ugrik be a Ducati szatelitcsapatához, a Pramac Racinghez.

Casey Stoner megszólalt, elmondta, mi áll betegsége hátterében: „Öt rendkívül nehéz és megterhelő versenyt követően visszatértem szülőhazámba, Ausztráliába, és elmentem ahhoz a sportorvoshoz, aki pályafutásom nagy részét végigkísérte. Vittem magammal a rengeteg korábbi teszteredményt, néhány újat is elvégeztünk, majd rendkívül nehéz döntést hoztunk.”

Stoner hozzátette, pihenésre van szüksége, az immunrendszerének regenerálódnia kell, ezért hagyja ki a következő három versenyt. „A nyári versenynaptár nagyon sűrű volt és soha nem volt elég idő és mód arra, hogy kilábaljak a betegségemből. Az orvosok úgy gondolják, Barcelonában vírusfertőzést kaptam, és ez, mivel nem feküdtem ki, kimerültséghez vezetett.”

Claudio Macchiagodena, Stoner orvosa elmondta, a versenyző szervezete olyan állapotban van, mintha ötvenéves lenne. „A gyomrom állandóan fáj, vérszegény vagyok, így ki kell szállnom egy időre, ha nem akarom magam teljesen tönkretenni. Nagyon csalódott vagyok, hiszen a motor remek volt az elmúlt versenyeken. A csapatom megérti a döntésem, de tudom, hogy most nagyon nehéz és fontos időszak kezdődik az életünkben, és ott lenne a helyem. Remélem, egészségesen térek vissza, és ez az áldozat később meghozza a gyümölcsét.”