Rossi heteken belül aláírhat a Ducatihoz

2010.07.05. 16:05
A yamahás hét év után válthat, az olaszok elismerték, komoly ajánlatot tettek neki. Alig egy hónapon belül eldőlhet, hol folytatja.

"Biztosan tudom, hogy Rossi a Ducatihoz megy jövőre, megegyeztek" - írta a hétvégén a brit Motorcycle News című magazin névtelen forrásra hivatkozva.

A lap úgy értesült, a Yamaha lábtörésből lábadozó klasszisa két évre ír alá az olaszokhoz, idényenként 7,5 millió eurós fizetésért.

A motoros nem szólalt meg, de Filippo Preziosi Ducati-főnök igen: "Sok furcsa pletykát hallottam, néhány közülük teljesen fals. Annyit mondhatok, hogy Valentino elfogadhatja a Yamaha ajánlatát vagy megfontolhatja, amit mi kínálunk neki. Ha eljön az ideje, és összejön a dolog, elmondjuk, hogyan ment az ügy valójában, de jelenleg Rossi még nem olvasgatja az apró betűt a szerződésen".

A menedzser elmondta, nem élet-halál a kilencszeres világbajnok megszerzése, de az üzlet heteken belül létre jöhet. "Van-e határidő? Nem tudom, de a nyári szünetre már nyugodtan szeretnék menni. Az biztos, hogy nem akarjuk minden áron teljesíteni a kívánságait" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak.

A Moto GP július 25-én vonul három hét szünetre, Rossi ez után, az augusztus 15-i Cseh Nagydíjon tervezi visszatérését. A bajnok tavaly vetette föl először komolyan, a Ducatihoz szerződhet, mert a Yamaha nem bír el két első számú pilótát, őt és Jorge Lorenzót: a spanyol szerinte keveset tesz hozzá a fejlesztéshez, viszont igen jól profitál belőle.

Rossi távozása az élcsapatok teljes átalakulását indíthatja be, Casey Stoner az olaszoktól szinte biztosan a Hondához menne, ahol január óta Livio Suppo, a volt ducatis igazgató a főnök, és nagyon szeretné megszerezni expilótáját.

Egyelőre úgy tűnik, Lorenzo helyzete a legbiztosabb, maradna a Yamahánál, bár még ő sem zárta ki a váltást, és kérdés, Dani Pedrosa a Hondánál hogyan viselné Stoner érkezését. Heteken belül szinte minden kiderülhet.