Kiszállt Talmácsi Gábor főszponzora

2010.07.16. 16:34
A MOL opciós jogával élve hat futam után megszüntette együttműködést, mert a motoros nem hozta az elvárt eredményeket.

Csütörtöktől megszűnt az együttműködés a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájában szereplő Talmácsi Gábor és főszponzora, a MOL Nyrt. között, jelentette be a motoros menedzsmentje pénteken.

A Faster Management szerint a támogatói szerződés alapján a vállalatnak lehetősége volt hat futam után felbontani a megállapodást, a cég élt ezzel az opcióval, mert Talmácsi nem hozta az elvárt eredményeket.

A szerződésbontás a 2007-ben a 125 kcm-esek között világbajnoki címet szerzett versenyző jelenlegi csapatát, a Fimmco Speed Up Teamet is érinti, miután a MOL az istállót is támogatta. A csapatvezetés változatlanul bízik Talmácsiban, elfogadta, de értetlenül áll az olajipari vállalat döntése előtt.

„Sajnálom, hogy a főtámogatóm szezon közben így határozott, de folytatnom kell a megkezdett munkát, amelynek a hátralévő tíz versenyen meglesz az eredménye” - idézte a közlemény Talmácsit. - A nehéz helyzet ellenére a Speed Upnál bíznak bennem, én ezt sikerekkel szeretném meghálálni.”

Talmácsi megköszönte a MOL-nak az öt évig tartó együttműködést,  kiemelte, a céggel együtt lett vb-győztes és jutott el a MotoGP-be, amely történelmi siker volt egész Magyarországnak.

Stefano Favaro, Talmácsi menedzsere elhamarkodottnak nevezte a MOL döntését, folytatják a versenyzést, a sikerek pedig meghozzák majd a szponzorokat is, amire szükség van, mert a motorsportban nélkülük nem lehet fennmaradni.

„Gábor Magyarország legmagasabban lobogó zászlója nemzetközi szinten, nem értem, hogy egy magyar cég miként hozhatja őt ilyen helyzetbe” - kommentált Luca Boscoscuro, a Speed Up csapatvezetője.

„Mindent megteszünk, hogy Gábor befejezhesse a szezont, és a lehető legjobb világbajnoki szereplést produkálja. Érthetetlen számomra a MOL döntése, mert a csapatnak is kiemelt támogatója volt, mi pedig már kétszer nyertünk, bizonyítottunk. Nehéz helyzetbe kerültünk, de a mi két versenyzőnket tartom a legjobbnak a mezőnyben, így kétségem sincs a sikeres szereplésünk felől.”

Talmácsi hét futam után 42 ponttal a 10. a Moto2-btalmácsien, a Francia Nagydíjon érte el a legjobb eredményt, ott ötödik volt.