Sebestyén óriásit bukott bemutatkozásán

2011.04.30. 21:56
A gyorsasági motoros vb-n most bemutatkozó Sebestyén Péter vízfolton csúszott meg a Portugál Nagydíj edzésén. Hatalmasat bukott, de nem sérült meg komolyabban, a motorja darabokra hullott, így is ott lesz a versenyen.

Az éjszakai viharok és heves esőzés után a szombati időmérőn a pálya még vizes volt, így esőgumikkal vágtak neki a versenyzők a köröknek. Sebestyén így a 25. időt motorozta a 125 köbcentisek között.

Délutánra felszáradt a pálya, és lekerültek az esőgumik, ennek ellenére több baleset is történt. Négy versenyző, köztük Sebestyén Péter, és csapattársa Hiroki Ono is, bukott ugyanabban a kanyarban.

A telemetrikus adatok szerint a Forward Racing Team két versenyzője ráadásul ugyanazon a ponton esett el. Sebestyén tegnap mindig hibátlanul vette ezt a problémás kanyart. Nagy valószínűséggel egy vízfolton csúszott meg, de önmaga sem tudta felidézni, mi történt.

"Ma délelőtt az eső utáni idő miatt nem tudtunk azzal a beállítással menni, amit tegnap előkészítettünk. A pálya félig száraz, félig vizes volt. Először örültem, mert alapvetően szeretek vizes pályán motorozni, de itt is szembesülnöm kellett azzal, mennyire más ez a motor. Probléma van vele a féktávokon, ezért aztán a kanyar sem lesz olyan, amilyennek szeretném és utána a kigyorsítás sem. Így gyakorlatilag minden féktávon ez történik" - számolt be Sebestyén milyen volt KTM motorja az edzésen.

A bukás miatt csak öt kört tudott megtenni az időmérőn. Az 1’53.508-as idejével vasárnap a 28. helyről indulhat.

Motorja gyakorlatilag darabjaira hullott, azonban a szerelők már nekiláttak a szerelésnek. A csapat főmérnöke új beállításokkal is próbálkozik.