Tudom, mit éreznek Rossiék

2011.10.25. 14:04

"Hasonló balesetem volt Franco Uncinivel sok-sok évvel ezelőtt, úgyhogy jól tudom, hogy érezhetik magukat. De ez egyszerűen nem az ő hibájuk, semmit sem tehettek" - írja saját honlapján Wayne Gardner a Simoncelli-balesetről. Az 1987-es 500 köbcentis motoros világbajnok 1983-ban ütötte el úgy Franco Uncinit, mint Marco Simoncellit vasárnap Colin Edwards és Valentino Rossi.

Uncini kómába esett, de felépült, újra versenyezhetett is, Simoncelli viszont azonnal meghalt.

Gardner szerint Edwardsnak és Rossinak is eltart egy ideig, míg feldolgozza a történteket. (A videón Rossi percekkel a bukás után látható.)

"Mindketten újra és újra lejátsszák magukban az eseményeket, hogy tudtak volna-e balra vagy jobbra menni, fékezhettek volna-e keményebben. A tv-felvételek most és évek múlva is bizonyítani fogják nekik, hogy abszolút semmi idejük nem volt elkerülni az ütközést. Sajnos ez a rossz időben rossz helyen esete, ráadásul extrém szokatlan módon."

Rossi vasárnap este a twitteren üzent, Edwards még nem szólalt meg a baleset óta. Az biztos, hogy a kilencszeres világbajnok nem hagyja abba a versenyzést.