Kisujjtörés, lábujjtörés

2013.06.28. 11:43

Hatalmasat esett az asseni Moto GP 3., péntek délelőtti szabadedzésén Marc Marquez. A 20 éves a száradó pályán már sima gumikat próbált ki, amikor megcsúszott, és ledobta a gép. Szaltózott egyet a levegőben, a hátára esett, majd csúszás közben ráesett a motor is. A kavicságyban lekerült róla a gép, ám ő elkezdett bukfencezni, több fordulás után állt meg.

Kifújta magát, aztán fölállt, elsétált, az orvosi segítséget visszautasította, robogó hátán vitték vissza a depóba. Ott aztán kiderült, hogy eltört a kisujja és egy lábujja, ám ez természetesen nem befolyásolja a további szereplését.

Marc Márquez crash SLOWMO (MotoGP Netherlands Grand Prix - Free Practice 3)

A világbajnok Jorge Lorenzo csütörtökön bukott kevésbé nagyot, de súlyosabbat, péntek hajnalban Barcelonában már meg is operálták törött kulcscsontját. Azt tervezi, hogy visszarepül Hollandiába, és indul a szombat délutáni futamon.

Lorenzo második a bajnokságban, 7 ponttal a vezető Pedrosa mögött, Marquez harmadik, 30 pontra az éltől.

Assenben az esős idő nagy gondot okoz, sorra buknak a versenyzők az összes kategóriában. A Moto2 3. edzésén egy másik esés miatt le is állították a körözést, a 18 éves indonéz Rafid Topant a mentő vitte el: hasonlót bukott, mint Marquez, csak kisebbet, de szerencsétlenebbül esett. A pálya aszfaltját a volt 500-as világbajnok, a MotoGP jelenlegi biztonsági főnöke, Franco Uncini méterről méterre vizsgálja.

Lorenzo vissza akar jönni, és versenyezni

Jorge Lorenzo, a MotoGP címvédője csütörtökön szenvedett kulcscsonttörést az asseni futam szabadedzésén, mely után egyből hazarepült Barcelonába, hogy megműtsék. A hajnalban elvégzett kétórás operáción egy titánlappal és nyolc csavarral rögzítették a vállát, ennek ellenére még nem zárható ki, hogy indul vasárnap a Holland Nagydíjon. A yamahás Lorenzónak azért kellett hazautaznia a műtétre, mert az asseni kórházban minden műtő foglalt volt csütörtök este.
A MotoGP hivatalos twitterén ezt írta péntek délelőtt: „A világbajnok Jorge Lorenzo még Barcelonában van az esti műtét után, nem valószínű, hogy visszatér Assenbe, de nem lehet kizárni.” Esése előtt ő futotta a leggyorsabb időt a szabadedzésen, amivel kvalifikálta magát a második időmérőbe, így legrosszabb esetben a 12. helyről rajtolhatna. Ehhez előbb azonban az orvosi stábnak is engedélyeznie kellene az indulását, amennyiben visszatér Assenbe Spanyolországból.