Marquez nem akadt ki a Rossi-ütközés miatt

2015.04.20. 13:45

"Sajnálom a bukást, de azt hiszem, ő hibázott. Marc all in versenyző, mindig mindent vagy semmit játszik. Már egyszer összeértünk, aztán újra nekem koccant" - nyilatkozta közvetlenül az argentínai MotoGP leintése után a győztes Valentino Rossi.

Az olasz nagy felzárkózás után előzte meg az utolsó előtti körig vezető Marc Marquezt, aki hátulról Hondájával kétszer is a Yamahának koccant, és a második kontakt a bukásához vezetett. Fel kellett adnia a futamot, de nem sérült meg.

Nem nyitott vitát a spanyol: "A balesetek hozzátartoznak a versenyzéshez, megtörténik az ilyesmi. Láttuk, mi történt, nem hibázott senki. Kicsit megijedtem, mert fájt a hátam, de rendben vagyok. Jerezben új bajnokság kezdődik, Rossi pedig továbbra is az értékmérőm marad, mindig tanulok tőle valami újat".

A Gazzetta.it szerint a világbajnok őszintén beszélt, nem tűnt idegesnek, és tényleg nem hibáztatta az olaszt.

Rossi végülis nagy taktikai csatát nyert, az döntött, hogy ő az extra kemény gumival indult, ami lassabban melegedett be, de tovább bírta, míg Marquez a sima keménnyel, ami az elején volt gyorsabb, aztán a hajrára elkopott. Fel lehetett tenni a kérdést, mi van, ha Marquez is a keményebbet használja, de erre ő maga pontosan válaszolt.

"Azért indultam a kevésbé kemény gumival, mert tudtam, hogy a keményebbel nem tudunk nyerni. Éreztem, hogy jön Valentino, számítottam rá, hogy az utolsó körök szorosak lesznek, aztán meg is előzött."

Rossi 66 pontjával ellépett az élen a címvédőtől, akinek 36 pontja van, és ötödik a pontversenyben.

"A malajziai tesztek óta erre számítottam, gondoltam, hogy erős lesz Rossi. Sajnálom, hogy kiikszeltem ezt a futamot, de hosszú az év, Jerezben megkezdjük a felzárkózást" - gondolt már a következő, május 3-ai Spanyol GP-re Marquez.