Bármennyire akartam, nem tudtam nem a lelátót nézni

HUNGARY 157
2015.05.03. 16:38

Az időmérőtől kezdve hatalmas nyomást érzett magán Michelisz Norbert, mert tudta, hogy a második vasárnapi futamot az élről kezdi majd, de ez a verseny alatt sem múlt, amint úgy érezte, hogy picit kienged, egyből újra összpontosított, nehogy bármi gond legyen a futamon.

Viszont hiába fókuszált bármennyire is, a célegyenesben nem tudta nem a lelátót nézni minden körben, ahol ugyan csak látta, nem hallotta a szurkolókat, de ez is óriási pluszt jelentett neki. A Michelisz mögött komoly hátrányban autózó Tom Coronel is érezte ezt, mint fogalmazott, VIP páholyból nézhette, ahogy a nézők a magyar pilótát köszöntik, de ezt meg is érdemli, mert mint fogalmazott, nagyon ritka, hogy valaki ugyanolyan kocsival gyorsabb legyen, mint ő, Michelisz pedig pontosan ezt tette még a BMW-s időkben.

Egyedül a rajt nem volt tökéletes, mondta a magyar futamgyőztes a sajtótájékoztatón, valamint a Honda alulkormányzottságára kellett figyelnie, ezt leszámítva viszont tökéletes versenye volt. Az első futamon, amikor nyolcadik lett, csak arra figyelt, hogy vigyázzon a kocsira, hogy az a lehető legjobb állapotban legyen a második versenyre. Ezért is nem kockáztatott a Tom Chilton elleni harcban, inkább feladta a hetedik helyet.

„Éreztem az első pillanatban, hogy jobbra mögöttem Tom Chilton jól kapta el a rajtot, de a másodikban már azt is éreztem, hogy előtte tudok maradni, és amikor az első kanyar után vezettem, tudtam, hogy saját kezemben van a sorsom” – mondta Michelisz, aki külön örült annak, hogy nem volt senki előtte, mert így ideálisan viselkedett a Honda. Nem is inkább a kocsival, hanem vele volt a gond. Mint mondta, helyenként csak azért kellett gyorsan mennie, nehogy véletlenül elkalandozzanak a gondolatai. 

A csapat már tudja, hogy nem szabad hozzám szólniuk

– folytatta, kiemelve, hogy már annyira ismerik a Zengőnél, hogy nem is akarnak beleszólni verseny közben. Minden információ a rendelkezésére áll, bentről úgysem sokat tudnak segíteni, ezért csak a levezető kör alatt szólaltak meg bentről, akkor pedig már nem volt mit elrontani.

Illetve kicsit már előtte is, legalábbis az utolsó két körben már elhitte, hogy megvan a futamgyőzelem, akkor már hagyta is, hogy érzelmileg magával ragadja a pillanat és a siker: idei első, pályafutása negyedik futamgyőzelme.