Michelisz a Hungaroring taktikáját vette elő Moszkvában

672557
2015.06.06. 13:32

Michelisz Norbert úgy számolt előre, hogy akár a dobós hely is összejöhet a túraautó-vb moszkvai futamán. Ha ez bejön, valószínű, hogy inkább a második futamon jön majd, amit a harmadik helyről kezd a Zengő Motorsport pilótája, aki a nyolcadik helyen zárta az időmérőt.

Az első szakaszban kissé meglepő módon a tulajdonképpen hazai pályán futó Ladáknak jól ment, de a Citroën előnyét az oroszok sem tudták befogni: a címvédő José María López és Yvan Muller brutális fölénnyel vezetett mindenki előtt, viszont a kanyargós, lassabb pályán a Honda is erőre kapott Gabriele Tarquini révén.

A második szakaszban leginkább a 10. helyre ment a taktikázás, az első helyeket magabiztosan vitték a Citroënek. Michelisz is látta, hogy nincs több a Civicben, inkább a második futamos első sorra ment rá, de végül sem a márkatárs Tiago Monteiro, sem a ladás Nicky Catsburg, sem a nagy meglepetésre csak a 11. helyről induló francia Sébastien Loeb nem előzte meg.

Így Michelisz az első futamot a nyolcadik, a másodikat a harmadik helyről kezdi meg. Esélye inkább az utóbbin lesz, mert igazi előzési pont csak a pálya végi egyenesben van, vagyis egy jó rajttal és jó védekezéssel könnyen tarthatja a dobogós helyezést.

A legjobb öt helyet végül a chevrolet-s Tom Chilton, a ladás Rob Huff, a hondás Tarquini és a két Citroënes Muller és López dönthették el. Ötük sorrendje végül csak az első két helyen változott az időmérő második szakaszához képest: az ötödik helyet Chilton, a negyediket Huff, a harmadikat az olasz Tarquini vitte, az első helyet viszont idén másodszor Yvan Muller szerezte meg, aki ezzel nagy csatában lehet majd az argentin Lópezzel.

A futamokat vasárnap rendezik majd, az első magyar idő szerint 11.15-kor, a második 12.25-kor rajtol majd.