Michelisz idei legjobbjával a 4. helyről indul Portugáliában

182153
2015.07.11. 18:04

A Nürburgring-Nordschleiféhez hasonlóan a portugáliai Vila Realban is a negyedik helyről indulhat Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport pilótája. A legendás utcai pályán, amin évtizedek óta az első komoly versenyt rendezik, remekül sikerült eddig a hétvége Michelisznek, aki a pénteki teszten és a szombati szabadedzéseken is nagyon jó tempóban tudott menni - a második szombati gyakorláson biztonságból nem nyomta annyira a gépnek.

A mindenki számára ismeretlen pályán borult is kicsit az erőviszony: a legjobb öt közé csak két Cirtoën jutott be, igaz, a világbajnok José María López, illetve a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb meg is szerezte az első két helyet. Mögöttük a privát Chevyvel induló Hugo Valente lett a harmadik, majd Michelisz jött a negyedik idővel, megelőzve a gyári hondás Gabriele Tarquinit.

Az időmérő harmadik harmada rendben zajlott, az első két szakaszt viszont egyaránt meg kellett szakítani rövid időre. Az elsőben a négyszeres világbajnok Yvan Muller hajtott ki úgy a pályára a boxból, hogy egy hűtőventilátor a kocsija elején maradt, a másodikban pedig a WTCC-be a szezon közben beszálló argentin hondás, Néstor Girolami szenvedett kisebb balesetet.

A végig betonfallal és szalagkorláttal határolt pályán nehéz lesz az előzés, de egy jó rajttal könnyen dobogós helyre kerülhet Michelisz az első futamon. A másodikat majd a hetedik helyről kezdi, ott nehezebb dolga lesz a sűrűjében.

Az időmérő után Michelisz elégedett volt a negyedik hellyel, de kiemelte, hogy mivel elfékezte magát a harmadik szakaszban futott egyetlen körén, lehetett volna jobb is az ideje, de valószínűleg a harmadik rajthely úgy sem lett volna meg neki. Az idény első Q3-as szereplésének viszont mindenképp örült – Németországban egyben rendezték a teljes időmérőt, tehát akkor nem a végső öt miniversenyén szerezte meg a negyedik helyet.

Az első futam vasárnap 12.45-kor rajtol, a második viszont komolyabb szünet után, 18.15-től indul.