Kiss hihetetlen rekorddal száguldott a kamion-Eb-n

2015.09.20. 17:27

Kiss Norbert újabb fantasztikus hétvégét tudhat maga mögött a kamion-Eb-ben, a belgiumi Zolderben ugyanis egészen közel került ahhoz, hogy megvédje címét a sorozatban.

Az Oxxo Racing versenyzője szombaton megszerezte az első futamra a pole-t, majd rajt-cél győzelmet aratott, a második versenyen pedig harmadik lett, igaz, az előnye így is csökkent egy kicsit, mert az Eb-pontversenyben második cseh Adam Lacko egy második és egy első helyével három ponttal többet szerzett, mint a magyar versenyző.

Vasárnap viszont mindent beleadott Kiss. Újabb pole-t szerzett, majd az első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, amivel rekordot döntött a sorozatban, korábban ugyanis senkinek nem sikerült egy idényen belül 17 futamgyőzelmet szereznie. A futamgyőzelem mellett az is nagyon jól jött neki, hogy Lacko kiesett, akitől így 20 ponttal húzott el a harmadik zolderi versenyen.

A negyedik futamon a fordított rajtrács miatt nyolcadik helyről indult Kiss, de a rajtnál szinte kilőtt, és az első kör végére már négy helyet szerzett, az ötödik körre pedig már a második volt David Vrsecky mögött, akit őrült tempóban közelített, de végül nem tudott megelőzni. Lacko viszont a második futamban is kiesett, így Kiss nagyon elhúzott tőle a pontversenyben, sőt, Jochen Hahn is megelőzte a cseh versenyzőt.

Kiss előnye két versenyhétvégével a vége előtt 149 pont, ami több mint hét futamnak felel meg, vagyis a következő, október 3-4-i hétvégén elég egyetlen versenyen a dobogón végeznie Jaramában, és matematikailag is megvédi címét.

Az élmezőny állása

  1. Kiss Norbert 508 pont
  2. Johnen Hahn 359 pont
  3. Adam Lacko 356 pont