Valami nagyon furára készülnek Micheliszék

2015.10.01. 18:35

Ötletes videóval vezeti fel a WTCC, vagyis a túraautó-világbajnokság a 2016-os nagy újítását, vagyis a csapatidőfutamot: a kerékpárból kölcsönvett versenyelemet természetesen kerékpáros hasonlattal mutatták be.

Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro, a Honda három pilótája a franciaországi Paul Ricard versenypályán állt be egymás mögé bringával, hogy megmutassa azt, amit jövőre már kocsival kell majd megcsinálniuk, vagyis egymás elleni után az egymásért való versenyzést.

A 2016-ban bevezetésre kerülő versenyszám részleteit pénteken jelenti be a WTCC, de előzetesen annyit már tudni lehet, hogy gyártónként három autónak kell majd lehetőleg szélárnyékban a legjobban teljesítenie egy kört, az idejüket pedig a harmadik autó ideje jelenti majd.

Ez alapján plusz pontokat lehet majd szerezni a konstruktőri versenyben, a videó alapján, amiben Michelisz a két gyári pilóta mellett zengős overalljában bringázik, úgy tűnik, hogy az erősen gyári kötődésű privát csapatok is beleszámítanak majd, így a Honda egy újabb gyári kocsi indítása nélkül is elindulhat a Citroënek, a Ladák, illetve a nem sokára bejelentésre kerülő Volvók ellen.

A csapatidőfutam lehetőségét Francois Ribeiro, a WTCC főnöke már május elején említette, hogy újítással készülnek, majd később egy francia lapnál is felbukkant az információ, pénteken pedig hivatalossá is válik.

Az időfutamot a vasárnapi versenyek előtt, az eddigi bemelegítő edzés helyett tartanák majd.

A Zengő Motorsport néhány képet is megosztott a forgatásról Facebookon.

Így készült...

Posted by Zengő Motorsport on Thursday, October 1, 2015