Vettel: Valentino Rossi abszolút helyesen tette

2015.10.30. 14:26

A vasárnapi Rossi–Márquez-ütközés végre elérte a Forma–1-et is, a hétvégi mexikói futam előtt a Ferrari-pilótákat kérdezték, mit gondolnak az esetről.

Sebastian Vettel válasza kissé váratlan: „A helyes dolgot tette Malajziában. Ismerem Jorgét is, Marcot csak kissé, nagyon jó srácok. De Valentino abszolút helyesen tette."

A versenyigazgató indoklása szerint az olasz leszorította a spanyolt, aki elesett, Rossi három büntetőpontot kapott, és mivel összegyűlt neki a négy, az utolsó helyről kell startolni az utolsó, valenciai futamon. Azt mondta, elment ezzel minden esélye a világbajnokságra, de az F1-bajnok még hisz.

„Úgy gondolom, van még esélye, nagy küzdő, benne van a vérében, még ha a futam után úgy is tűnt, feladja. Mindent bele fog adni.”

Kimi Räikkönen nagy motorrajongó, több szép gépe is van otthon, így adott volt, hogy ő is elmondja a véleményét. Szintén Rossihoz húz.

„Nyilván hallottam az incidensről, furcsa, ami történt. Vannak szabályok, de a szabályokat is több szemszögből lehet nézni. Remélem, Rossi sportszerűen megkapja az esélyt, hogy küzdjön a címért, jót tenne a sportnak, és nagyon izgalmas lenne a futam. Nagyszerű volt idén, kemény csata lesz az utolsó versenyen, meglátjuk.”

A hivatalos sajtótájékoztatón is felmerült a kérdés, de sem Rosberg, sem Alonso nem foglalt állást.

Alonso a píárdumát nyomta: „Remélem, Valenciában a drukkerek megkapják, amit várnak, és a világbajnokság olyan példásan fog zajlani, mint egész évben.”

Rosberg nem merte elmondani a véleményét: „Mint versenyző tudom, mi játszódhatott le Rossi fejében, de nem szeretném kommentálni. A felvételeken nem látszik minden tisztán, így az emberek azt gondolnak, amit akarnak. Nem tiszta, hogy mi történt, de szerencsétlenül alakult, hogy Márquez elesett.”

Massa úgy véli, Rossi hibázott. „Nagy Valentino-fan vagyok, de most hibát követett el, már a sajtótájékoztatón, amikor betámadta Márquezt. A terv visszaütött, nagy nyomást akart helyezni rá, de nem jött be. Tisztán látszik, hogy bevárta Marcot. De motorral utolsóként rajtolni nem olyan reménytelen, mint autóval, meglátjuk, Lorenzo megnyeri-e, de Rossinál van értelme küzdeni” – idézte a Mundodeportivo.com a brazilt.

Rossi hét pont előnnyel kezd Valenciában, Lorenzónak ennyivel kell többet szereznie nála, pontegyenlőség esetén ő a bajnok. A mindent eldöntő verseny egy hét múlva kezdődik, a nagydíj november 8-án, délután kettőkor rajtol.