2016 végén kiszáll a Citroën a WTCC-ből

2015.11.19. 12:38

Egy futammal a 2015-ös túraautó-vb idény vége előtt bejelentette a Citroën , hogy a 2016-os szezon végén teljesen kiszáll a szériából, de jövőre is már csak két gyári kocsival nevez az idei négy helyett.

A francia gyártó a 2014-es beszállása óta folyamatosan elképesztő fölényben volt a mezőnyben, tavaly és idén is magabiztosan nyerték az egyéni és a konstruktőri címet. Ezzel egy időben már bejelentették korábban, hogy 2016 végén vagy a WTCC, vagy a ralis részlegüket felszámolják, most pedig az is kiderült, hogy a túraautóból szállnak ki, a folytatásban pedig a rali-vb-re és a Forma-E-re koncentrálnak majd.

A két gyári kocsiban a kétszeres világbajnok José María López, illetve a korábbi négyszeres bajnok Yvan Muller versenyeznek majd – a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb a cross-country ralira vált át, ahol Peugeot-val indul majd, míg a kínai Ma Csing-hua jövője egyelőre bizonytalan, ahogy az is, hogy a jelenlegi egy, Sebastian Loeb csapata által indított privát Citroën mellett jövőre indulnak-e még nem gyári francia kocsik.

A 2016-os mezőnyben a gyári Hondák és Ladák mellett megjelennek majd a Volvók, ám a svédek erejét egyelőre lehetetlen megjósolni, így 2017-re sokkal szorosabb harc alakulhat ki, mint amit az elmúlt 2 idényben láttunk a WTCC-ben.

Az idei szezon november 27-én, Katarban, a sorozat történetének első éjszakai versenyével ér véget.