Ágnes
-13 °C
0 °C

Az utolsó magyar király dédunokája egész jó autóversenyző lett

2016.01.16. 22:20

Habsburg Ferdinánd Zvonimir, azaz teljes nevén

Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard von Habsburg-Lothringen, IV. Károly magyar király és Bourbon–Pármai Zita királyné dédunokája, osztrák főherceg, magyar, cseh és horvát királyi herceg

büszkén írta ki a Facebookra, hogy végig vezetve megnyerte a Toyota Racing Series nyitófutamát Új-Zélandon, ami pályafutásának első futamgyőzelme.

A 18 éves herceg 14 évesen kezdett gokartozni az osztrák Speedworld Academy csapatnál, majd több bajnoki cím megszerzése, és három világbajnoki döntő után megkezdte formaautós pályafutását.

2014-ben a Lechner Racinggel debütált a formaautózásban a Formula Renault 1.6 NEC bajnokságban, ahol 100%-os célba érési rátával a bajnokság 4. helyén végzett.

2015 januárjában és februárjában az új-zélandi Toyota Racing Series versenysorozatban állt rajthoz a Victory Motor Racing csapat színeiben, ahol az összetett pontversenyben a 11., míg az újoncok között az 5. helyen végzett, két dobogós helyezést szerezve.

2015-ben aláírt a többszörös bajnok angol Fortec Motorsportshoz. A Formula Renault 2.0 NEC versenyei mellett három Eurocup- és egy ALPS-versenyhétvégén is részt vett. A 2015-ös évadának azonban egy súlyos baleset vetett véget, a NEC bajnokság utolsó két fordulóján már nem is állhatott rajthoz.

Karrierjéről itt olvashat bővebben.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.