Ken Block a dubaji rendőrséget is kicsinálta

2016.03.01. 10:19

A Gymkhana-sorozat tulajdonképpen a világ leglátványosabb és legelborultabb reklámfilmje, amiben a DC cipő- és ruhamárkából meggazdagodott, majd autóversenyzésbe kezdő Ken Block olyan dolgokat művel a kocsijával, amiről mindenki más csak álmodik.

Száguldozott már San Francisco utcáin, farolgatott hollywoodi díszletek között, hogy aztán markolók, konténerek és más hasonló eszközök között is hajszálpontos manővereket csináljon, most csúcsra emelte az őrületet, amikor Dubajban forgatta le a Gymkhana nyolcadik részét.

Dubaj kapcsán meg is jegyzi, hogy ez a legvégső egzotikus játszótér, bár Ken Blockot ismerve alighanem neki az egész világ az. Dubajban viszont még ő is tudott emelni a szinten. Kapásból úgy indít, hogy egy gepárdot tessékel ki a 650 lóerős Fiesta anyósüléséről, aztán

  • a dubaji rendőrség teljes autós arzenálja, vagyis Ferrarik, Porschék, Mercedesek, Audik, Lamborghinik és többek között egy elektromos i8-as BMW  között forgatja meg párszor a kocsiját,
  • majd egy két keréken egyensúlyozó Fordot kerülget farolva,
  • aztán beáll egy ötsávos úton négy szupersportkocsi mellé ötödiknek, hogy mindet legyorsulja.
  • Végül jön némi körözés Dubaj legszebb helyein, és irány a reptér, ahol egy vontatott Boeing alatt pördül meg a Fiestával.