Michelisz turbója elfüstölt a felvezetőkörön a Hungaroringen

2016.04.24. 14:18

A vártnál is csúszósabb lett az újraaszfaltozott Hungaroring a vasárnapra megérkezett eső miatt, így egy helyett két felvezető kör után, de safety car nélkül rajtolt el a mezőny a nyitó versenyre, ami előtt a szombat hajnalban meghalt Ferjáncz Attilára emlékeztek a rajtrácson.

Az első felvezető kör alatt viszont már be is következett a tragédia – előbb csak füst szállt Michelisz Norbert Hondájából, majd félre is kellett állnia, ahol egyből oltani kezdték a Civicet. Ezzel még azelőtt véget ért a versenyhétvége lényegi része a pilóta számára, hogy elkezdődött volna.

U PDATE : a bokszutcából érkezett friss hírek szerint Michelisz autójában turbót kellett cserélni. Valószínűleg össze tudják rakni, az istálló minden erővel azon dolgozik, hogy a második futamon, ha a mezőny végéről is, de rajthoz tudjon állni.

Ez később sikerült is, rajthoz tudott állni a második futamon.

A rendkívül csalódott Michelisz így értékelt a futam után: „Ez életem egyik legnagyobb csalódása, ez a legfontosabb futam számomra. Elnézést kérek mindenkitől, aki szurkolt nekem, nagyon ritkán jönnek ki ilyen hibák. Sajnálom, hogy pont a Hungaroringen esett meg,” majd hozzátette, hogy amennyi jó dolog történt vele az elmúlt időben a Hungaroringen, érezte, hogy lassan jönnie kell valami rossznak is. A csapattal azon lesznek, hogy a második futamon el tudjon indulni, és ott a lehető legjobb eredményt érje el.

A második futamon Michelisz a mezőny végéről rajtolva lett tizedik, de ha nem törik el a felfüggesztése, akár hatodik lett volna. A peches futamok összefoglalóját itt olvashatja.