Csak három pilótára csapott le az Audi, a 15 éves Keszthelyi Vivien is köztük van

2016.05.27. 10:43

A magyar autósport egyik legnagyobb tehetségének tartott, 15 éves Keszthelyi Vivienről közölt egy oldalas írást a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legfrissebb, májusban megjelent száma.

Keszthelyiről azért írt a FIA belső terjesztésű, online lapja, mert egyike lett annak a három tehetséges pilótának, akit a német Audi Sport kiválasztott a 2016-ban először elindított akadémia tagjának.

Az írás emlékeztet rá: az Audi programjának lényege, hogy a fiatal versenyzőket profi pilótává nevelje az egyénileg kialakított felkészülési terv segítségével, amelyben a pályákon eltöltött időn kívül a műszaki ismeretek elsajátítása, fizikális felkészítés, táplálkozási előírások és a médiával való kapcsolattartás megtanulása is szerepel.

A szerző kitér rá, hogy Keszthelyi 13 évesen kezdte a versenyzést, és bár az Audi a jövőben évente hat fiatallal kívánja bővíteni az akadémiát, ezúttal csak hárman feleltek meg az alapvető elvárásoknak.

„Egy álmom vált valóra, hihetetlen, hogy csupán két év versenyzés után, ilyen korán sikerült eljutnom az Audi akadémiájára” – idézte Keszthelyit a cikk. „Megtiszteltetés a profi pilótákkal és szerelőkkel, mérnökökkel dolgozni, minden meg fogok tenni azért, hogy száz százalékban a versenyzésre tudjak koncentrálni.”

Az írás röviden bemutatja az akadémiát, kiemelve három instruktort, Pierre Kaffert, Rahel Freyt és Sepp Haidert, akik az Audi Sport neuburgi központjában, valamint különböző európai versenypályákon, illetve a finnországi és svédországi jeges edzéseken segítik az akadémia tagjait a vezetési tudásuk csiszolásában. A fiatal pilóták az R és RS Audikkal, valamint a TT Kupában szereplő gépekkel és az R8 LMS-sel gyakorolhatnak.

„Ezek a tehetséges versenyzők mindenre kiterjedő támogatást kapnak, és tökéletesen felkészítjük őket az aktuális sorozatra, amelyben indulhatnak” – idézte a cikk Sepp Haidert, aki így vélekedett a magyar pilótáról:

Vivien meglehetősen gyors, nagyon jó a vezetési stílusa és gyorsan tanul. Pontosan tudja, hogy mi a célja, s lépésről lépésre fejlődik.”