Michelisz remek idővel a negyedik a Zöld Pokol időmérőjén

586953
2016.05.27. 14:08

A padlólemez-büntetés miatt nem alakult a legjobban a nürburgringi hétvége a Hondák és így Michelisz Norbert számára sem, de a pénteki időmérőn sikerült ezen némileg javítani. A reggeli szabadedzésen a magyar pilóta volt a leggyorsabb hondás, és ezt a pozícióját az időmérőn is megtartotta, ahol a negyedik helyet szerezte meg.

Michelisz egyből jól kezdett, az első mért körével a harmadik helyen nyitott José María López és Yvan Muller, vagyis a két gyári Citroën mögött. Az első gyors köröket aztán egy hosszabb szünet követte – a WTCC mezőnnyel egyszerre versenyző és időmérő ETCC-ben Ulrike Krafft került egy komolyabb balesetbe, ami után mentővel kellett elszállítani a pályáról, ezért egy időre megszakították az időmérőt.

Az újraindított kvalifikáción aztán Hugo Valente csapódott a falba a Ladával, a roncs a pálya közepén állt meg, de olyan gyorsan kimentették a kocsit, hogy meg sem kellett szakítani az időmérőt. A francia pont ott szállt el, ahol tavaly Michelisz Norbert pördült meg 240 km/h-s tempónál.

Eközben viszont ketten is javítottak, Tom Coronel és Tom Chilton is beszúrt Michelisz elé – az utolsó mért körön Michelisz javítani tudott, így bejött Chilton elé, de a chevrolet-s holland még gyorsabb volt, így végül a negyedik helyről indulhat Michelisz, megismételve a 2015-ös eredményét.

A pole pozíciót megszerző López saját csapattársának, Mullernek is 3 másodpercet adott, míg Michelisz a Hondán belül volt ennyivel jobb a társaknál, Rob Huff a nyolcadik, Tiago Monteiro pedig a tizedikre helyre elegendő kört autózott. Ezzel viszont az első, fordított rajtrácsos futamot Monteiro kezdi majd az élről a Zöld Pokolnak is becézett Nordschleifén.

A Honda helyzetét az is nehezíti, hogy Huff motorcsere miatt büntetést kapott, a fő versenyt a mezőny végéről kell majd kezdenie az angolnak, akinek pénteken egy nagyobb, szombaton egy kisebb kicsúszása is volt. Előbbi után a kocsi 90 százalékát újjá kellett építeni az este folyamán, de már az edzésen rendben indulhatott.

 

A Zengő Motorsport három helyett két versenyzővel indul a hétvégén, miután Nagy Dániel kocsijába továbbra sem készült el a motor. Ficza Ferenc a 17. lett a WTCC-sek között, Nagy Norbert viszont remek eredménnyel zárt a túraautó-Európa-bajnokság indulóinál, hiszen a harmadik helyet szerezte meg a SEAT Leónnal.

A MAC3 csapatidőfutamot is a 25 km-es pályán rendezték, de a Ladák nélkül, az orosz csapat Valente balesete miatt nem tudott elindulni. A Honda és a Citroën miniversenyét a japán csapat nyerte 1,5 másodperccel, ezzel ők kapták a csapatversenybe számító 10 pontot, a franciák 8-cal gazdagodtak.

Szombaton a két futam 11.20-kor és 12.45-kor kezdődik majd.