Rossi élete köre után Márquezzel békült

2016.06.06. 10:32

Valentino Rossi nyerte a vasárnapi barcelonai MotoGP-futamot, nagy csatában ádáz ellenfele, Marc Márquez ellen. Az utolsó öt kör nagyszerű volt, többször oda-vissza előzték egymást, míg az utolsó előtti körben az olasz rá tudott tenni még egy lapáttal, és elhúzott.

Egészen elképesztő kör volt, nehéz ilyet leírni, de talán a legjobb, de az biztos, hogy az egyik legjobb volt, amit valaha produkált. Márquez mögött kezdte a kört, a célegyenes végén meg tudta előzni, majd az utolsó körig 8 tizedes előnyt szedett össze. Vagyis egy kör alatt 1 másodpercet adott a spanyolnak. A zárókörre így már kevesebb izgalom maradt.

Rossi a kört külön nem, csak a versenyt értékelte: „Az egyik legjobb volt a karrierem alatt.”

A célban aztán úgy 10 hónap után újra kezet fogott a két klasszis, Rossi odalépett Márquezhez, és vigyorogva jattoltak.

„Ott állt mellettem, nézett, nem tudtam, mire készül. Aztán odalépett, és nyújtotta a kezét. Fontos dolog ez a motorsportnak” – mesélte Márquez a Gazzettának.

Rossi azt mondta, a hétvége eseményei késztették a békülésre.

„Amikor ilyesmi történik, minden más lényegtelenné válik. Ezt kellett tennem. Nagyszerű sport ez, a szenvedélyünk, de veszélyes is” – utalt a kilencszeres bajnok a Moto2-pilóta Luis Salom pénteki halálára. A spanyol az utolsó előtti kanyarban nagy sebességgel kicsúszott a pályáról, és a levegővel felfújt védőkerítés sem tudta megmenteni az életét.

Rossi és Márquez tavaly ősz óta nincsenek jóban, előbbi azzal gyanúsította a fiatalt, hogy betart neki, és a szintén spanyol Jorge Lorenzót akarja világbajnoksághoz segíteni.