Három verseny után 2. a ralikrossz-Eb-n Szabó Krisztián

2016.07.04. 14:58

Első helyen érkezett Szabó Krisztián a Rallycross Európa-bajnokság svédországi futamára, de a balszerencsés hétvége egy helyet hátrébb csúszva a 2. helyen távozott Höljesből.

Pénteken az egyik kvalifikációs futamon féltengelytörést szenvedett a Super 1600-asok között induló Volland Racing-pilóta, vasárnap pedig egy pályán ragadt autó miatt futott lassú időt a 4. futamban, így a köztes eredménylistán csak a 10. helyet foglalta el, ami azt jelentette, hogy a második elődöntőt az utolsó rajtsorból kellett megkezdenie. Sokáig így is a továbbjutást jelentő 3. helyen autózott, az utolsó kanyarban azonban megelőzték, így csak a 11. helyet szerezte meg.

 „Az elődöntőt leszámítva végig jó volt a tempóm, de egyszerűen nem volt szerencsém, és ez sajnos három versenyből kettőre igaz volt ebben a félévben. A nyitóversenyen Portugáliában a döntőben a rajtnál leállt a motor, ezért csak 5. lettem. Angliában nyerni tudtam, de aztán most itt Svédországban balszerencsésen alakultak a dolgok. Ennek ellenére harcban vagyok az első helyért, a hátrányom mindössze 1 pont a dán Ulrik Linnemann-nal szemben. Ha valamire szükségem lesz a továbbiakban, az egy kicsivel több szerencse.” – összegzett Szabó Krisztián, aki legközelebb csak szeptember első hétvégéjén, Franciaországban ül ismét a Skoda Fabiába.