Michelisz másodiknak indul Argentínában

2016.08.06. 20:58
Argentínában is messze Michelisz Norbert volt a leggyorsabb Honda-pilóta, aki végül a második helyet szerezte meg egy hazai pilóta, a címvédő José María López mögött.

Az első szabadedzésen harmadikként a legjobb hondás volt Argentínában Michelisz Norbert, a másodikon a nyolcadik idővel mindkét csapattársa mögé szorult. Az egyedül induló Zengő-pilóta, Nagy Dániel az első edzésen a 17. időt autózta, ezzel megelőzte a volvós Thed Björköt, a második edzésen viszont technikai probléma miatt – ami már az elsőn is jelentkezett – nem jegyzett mért kört.

Az időmérő első harmadában a végén javult nagyot Michelisz, aki majdnem az utolsó pillanatban ugrott fel a két hazai versenyző, az első WTCC-s futamán induló, mindkét edzést megnyerő Esteban Guerrieri, illetve a kétszeres címvédő José María López mögé. Nagy Dániel az utolsó helyen zárt.

A második harmadban is volt izgulni valója Michelisznek, aki végül az ötödik idővel került be az utolsó harmadba, melyet ő is kezdett Tom Coronel, Yvan Muller, Guerreri és López előtt. Nem is lett rossz a magyar túraautós ideje, Coronel és a pálya legvégén hibázó négyszeres világbajnok Muller is lassabb volt nála. A két argentin, Guerrieri és López jobb kört tudott a magyarnál, csakhogy az újonc Guerrieri elrontotta az indulást, túl korán ment ki a boxból, ezért elvették a körét, ami pole-t jelentett volna neki. Így végül csak az ötödik helyről indulhat majd.

A csapatidőfutam is a Hondáé

A Honda gyári csapata Michelisz Norbert vezetésével verte a Citroën és a Lada csapatait. Az oroszok tempója nagyon gyenge volt, míg a franciák Tom Chilton hibája miatt buktak sokat.