Elmaradhat a thaiföldi WTCC-forduló

2016.08.08. 16:10

A WTCC Blog és a Motorsport-Total egyaránt úgy értesült, hogy gond lehet a thaiföldi az eredetileg november 6-ra tervezett thaiföldi WTCC-hétvégével, ám a két weboldal némileg eltérő okokat tud a háttérben. Előbbi a politikai környezet változásával indokolja a lehetséges programváltozást, utóbbi viszont úgy tudja, hogy a helyi szervezők nem fizettek sem az Eurosport Events, sem az FIA felé.

Az MST megszólaltatta a WTCC-főnök Francios Ribeirót is, aki elismerte, hogy gondok vannak, nem tudják elérni a thai szövetséget, a szervezőcsapat pedig 2015-höz képest teljesen kicserélődött. Azt ugyanakkor kiemelte, hogy a versenynaptáron csak az FIA módosíthat.

A problémát jelentő két weboldal az esetleges pótlást is másképp látja, a német lap szerint egész egyszerűen törölhetik a programot, így 24 helyett 22 versennyel érne véget az idei szezon, a WTCC Blog viszont úgy értesült, hogy az utolsó, katari helyszínen dupla, vagyis négy futamot rendezhetnének, így viszont a szezonzáró előtt két hónapos szünet lenne.

Thaiföldön tavaly sem volt minden rendben, itt rendezték a WTCC első naplementés futamát, csakhogy a szervezők kicsit elszámolták magukat és a második futam vége előtt lement a Nap, így azt félbe kellett szakítani a rossz látási viszonyok miatt.