Szabó Krisztián átvette a vezetést a ralikrossz-Eb-n

SzaboKrisz
2016.09.05. 09:36

Hétvégén a franciaországi Lohéacban rendezték a ralikrossz-Eb Super 1600-as kategóriájának negyedik hétvégéjét, amin a szezonban már a második győzelmét szerezte Szabó Krisztián, a tavalyi bronzérmes. Szabó ezzel a győzelmével összetettben is az élre állt.

Az 50 ezer ember előtt rendezett, a Temple of Rallycross, vagyis a ralikrossz temploma néven is emlegetett lohéaci versenyen az összes lehetséges pontot megszerezte Szabó, aki a kvalifikációs futamokban, az elődöntőben és a döntőben is remekül ment, utóbbit végül hat tizedmásodperccel nyerte meg az összetettben eddig vezető dán Ulrik Linnemann előtt.

„Nyertem, király volt!” – értékelt boldogan győzelme után a Volland Racing pilótája, aki szinte egyből az utolsó két versenyre gondolt. „Eddig felváltva nyertük a versenyeket, az elsőt és harmadikat ő, a másodikat (Lydden Hill) és most a negyediket én, de remélem, hogy legközelebb sikerül megszakítanom ezt a sormintát. A spanyol pályát nagyon szeretem, fekszik az autónak és nekem is” – mondta dánról.

A Super 1600 bajnokság állása négy forduló után

  1. Szabó Krisztián 91
  2. Ulrik Linnemann 84
  3. Artis Baumanis 57
  4. Timur Sigabutgyinov 52
  5.  Janno Ligur 49

Következő verseny: Barcelona, Spanyolország, szeptember 17-18.