Bódis Richárd az utolsó helyről lett 5.

2016.09.19. 17:37

Az utolsó helyről rajtolva lett ötödik a Superbike-világbajnokság betétsorozatának, a European Junior Cupnak a németországi futamán Bódis Richárd, a H-Moto Team gyorsaságimotorosa, aki így versenyben maradt az összetett pontverseny harmadik helyéért.

A 20 éves magyar pilóta csapatának hétfői tájékoztatása szerint Bódisnak azért kellett az utolsó helyről rajtolnia a Lausitzringen, mert az előző hétvégén a versenybírák túl agresszívnak ítélték a stílusát, s ezzel a büntetéssel sújtották.

A fiatal motoros a szabadedzésen a második legjobb köridőt érte el, majd az időmérőn csak egy kört teljesített, tekintettel a rajtbüntetésére.

A váltakozóan esős és napos versenyen aztán a 28. pozícióból induló Bódis már az első kör végén 11. volt, majd tovább javított, s csak kevés hiányzott neki ahhoz, hogy negyedikként intsék le.

Bódis a mostani ötödik helyének köszönhetően csak 16 ponttal van lemaradva a második helyezettől az összetett pontversenyben, s ezt még lesz esélye ledolgozni a szezonból hátra lévő három futamon. (MTI)