A Forma-E-nek már sikerült, amiről az F1 még álmodik

2016.09.22. 13:55

Pont a hétvégén, az F1 honlapjának adott exkluzív interjújában beszélt arról a Forma-1 új főnöke, Chase Carey, hogy az amerikai terjeszkedés fő célpontjai a nagyvárosok lesznek. Carey hármat nevezett meg: Miamit, Los Angelest és New Yorkot, mint ilyen kiemelt célpont.

Az interjú után három nappal, szerdán a Forma-E, az elektromos versenysorozat képviselői bejelentették, hogy már 2017-ben futamot rendeznek majd Brooklynban, nem is akármilyen háttér előtt: az 1,947 km-es pálya ugyanis Manhattan és a Szabadság-szobor előtt zajlik majd.

A július közepére tervezett dupla futam lesz az első nyitott kerekes verseny New Yorkban. A pálya, amit még a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) hitelesítenie kell, 13 kanyarból áll majd.

„Már az, hogy el tudunk hozni New York szívébe egy autóversenyt, hatalmas eredmény” – mondta a bejentésen az FIA-elnök Jean Todt. New York polgármestere, Bill de Blasio is üdvözölte, hogy New York is csatlakozott a verseny helyszíneihez, mint mondta, ez az a város, ahol a technológia, a fenntarthatóság és a kereskedelem egyesül, ezért tökéletes választás.

l5r5826
Fotó: FIA Formula-E

A 2016-17-es Forma-E szezon október 9-én indul majd Hong Kongban. Az idény összesen 14 versenyből áll majd, a frissen bejelentett brooklyni hétvégével ér majd véget július 29-30-án. Előtte Marokkóban (Marrákes), Argentínában (Buenos Aires), Mexikóban (Autódromo Hermanos Rodríguez), Monacóban, Franciaországban (Párizs), Németországban (Berlin), Belgiumban, Kanadában, és még két, egyelőre be nem jelentett helyszínen rendeznek majd versenyeket.