Michelisz a vb-címért megy 2017-ben

2016.10.05. 11:35

Eddig is úgy tűnt, hogy 2017-ben óriási esélye lesz a Hondának, és így Michelisz Norbertnek is a vb-címre a túraautó-világbajnokságon, ezt pedig legutóbbi blogbejegyzésében a magyar pilóta is megerősítette, hiszen arról ír, hogy „2017-ben a világbajnoki címért harcolnék”.

Michelisz kiemeli, hogy bár gyári minőségében távozik az elmúlt három évet toronymagasan nyerő Citroen, privátként még maradnak a jövőre is csúcstechnikát jelentő kocsijaik, amikkel mindenki szoros csatában lehet majd. Sőt, az a franciák nem lógnak ki majd felfelé annyira a mezőnyből, ösztönzőleg hathat a többi csapatra, a Hondára, a Volvóra és a Ladára is.

2017-ben ráadásul új homologizációs időszak indul a WTCC-ben, így lényegében korlátlanul fejleszthetnek a csapatok a télen, és mivel a Honda mindenképp vb-címet szerezte, alighanem mindent meg is tesznek azért, hogy már a 2017-es szezon indulására előnybe kerüljenek a többiekkel szemben.

A szabályváltozások is segít

A következő szezonban némileg módosítanák a WTCC mostani pontrendszerét, így több pontot osztanának a MAC3 névre keresztelt csapatidőfutamban, és a fő futamhoz képest kevesebb pont járna a fordított rajtrácsos versenyben, vagyis az új rendszer valóban a leggyorsabbakat jutalmazná inkább.

 Michelisz a bejegyzésében megosztott egy-egy emléket az idény végén távozó két világbajnokról Yvan Mullerről és José María Lópezről, ezeket itt olvashatják.

A 2016-os WTCC-szezonból a thaiföldi verseny törlése miatt már csak egy hétvége van, a katari futamok előtt Michelisz a negyedik helyen áll az összetettben, hátránya 14 pont a még dobogós csapattársa, Tiago Monteiro mögött.