Michelisz: Közel voltam, de nem eléggé

2016.11.26. 10:10

Az utolsó fél körön csúszott le a világbajnoki dobogóról Michelisz Norbert, amikor a WTCC-ből visszavonuló Yvan Muller átengedte az ötödik helyre egykori csapattársát, a Micheliszhez hasonlóan most gyári Hondával versenyző Tiago Monteirót. Ennyin múlott a vb-bronz, a plusz pontokkal a portugál szerezte meg élete eddigi legjobb eredményét, nem pedig a magyar túraautós.

Ennek ellenére nem tűnt túl csalódottnak Michelisz a katari idényzáró után. "Közel voltam, de nem eléggé. Egy pont az egy pont, néha ennyin múlik egy hely. Szerintem nagyon jó verseny volt az utolsó futam, a legvégéig küzdöttem. Örülök, hogy ha nem is enyém lett a harmadik hely, akkor Tiagóé szerezte meg, de jövőre nem lesz ilyen szerencséje" – nyilatkozta a WTCC Over The Line műsorában.

Michelisz azt is kiemelte, hogy nagyon sokat tanult a gyári csapatba kerülve, emiatt nehéz is volt a szezon első fele, de hamar megszokta az új környezetet, és mindenkinek nagyon hálás a támogatásért, amit kapott, majd hozzátette, ez volt karrierje eddigi legjobb WTCC-s szezonja.