Kiszakadt a kereke, feladja a Dakart az egyik esélyes

2017.01.05. 13:32

Három szakasz után kénytelen volt feladni a Dakart a 2011-ben és 2015-ben győztes Nasszer al-Attijah, akinek a szerdai harmadik szakaszon tört meg nagyon csúnyán a Toyotája. Akkor még úgy tűnt, hogy komoly szerelés árán, de rendbe tudják hozni a kocsit, aminek kiszakadt a jobb hátsó kereke, csütörtökre viszont kiderült, hogy a katari nem tudja folytatni a versenyt.

„Egy hiba, balszerencse volt az egész. De ilyen ez a verseny, ilyen a Dakar. Jól mentünk, vezettünk, de hát ez van. Most várhatunk megint egy évet, hogy újra próbálkozhassunk” – mérlegelt röviden al-Attijah a kiesés után. Akit érdekel, hogy nézett ki leamortizált Toyota, itt megnézheti.

A Toyotának nagyon rossz szerdája volt, Giniel de Villiers is komoly hátrányba került a szakasz második felében, így az egy versenyzőjük maradt, akinek még van némi esélye a győzelemre: a 13 perces hátránnyal ötödik Nani Roma.

Három szakasz után a Peugeot tarol az idei Dakaron, hiszen az első három helyet a francia gyár pilótái foglalják el. Az élen Sébastien Loeb van, mögötte 42 másodperccel Carlos Sainz áll, a harmadik pedig valamivel több mint 4 perces hátránnyal a szerdai szakaszgyőztes Stéphane Peterhansel.

A 12 szakaszból álló verseny január 14-ig tart.