Megvan a Zengő Motorsport második WTCC-pilótája

2017.03.13. 18:33

Bejelentette a Zengő Motorsport, hogy Nagy Dániel lesz a francia Aurélien Panis csapattársa a 2017-es szezonban. A hírt Facebook-oldalukon osztották meg, itt derült ki, hogy Ficza Ferenc és Nagy párosából utóbbira esett a csapat választása az idei bajnokságra.

Nagy tavaly öt versenyhétvégén indult a Zengő Motorsport Honda Civicjével, a privát pilóták között 22 pontot gyűjtött, idén a tervek szerint a teljes szezont, vagyis mind a 10 versenyhétvégét a pályán tölti majd.

Nagyon nehéz helyzetben voltam, nem volt könnyű döntés, de végül a választásom Nagy Danira esett, Ő szerepel majd a csapat TC1-es Hondájával a világbajnokságon. Keményen dolgozunk egy másik nagyszabású projekten is, amiről részleteket még nem árulhatok el, annyit azonban elmondhatok, hogy szerepel benne ifj. Ficza Feri is ” – árulta el titokzatosan a csapatvezető Zengő Zoltán a döntés, illetve az idei tervek kapcsán.

Nagy lelkesen köszönte meg a lehetőséget a csapatnak és Zengőnek: „még felfokozott érzelmi állapotban vagyok, hiszen nemrég tudtam meg, Zolitól az idei évre is megkapom a bizalmat! Köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített ehhez, igyekszem világbajnoki pontokkal meghálálni ezt a hatalmas lehetőséget” – olvashatók szavai a csapat közleményében.

A WTCC 2017-es szezonja április 8-9-én indul Marokkóban.