Öreg vagyok már tét nélkül körözgetni

2017.03.27. 14:21

Nagyon sokadszor lepett meg mindenkit egy MotoGP-futamon Valentino Rossi vasárnap. Azok után hogy a téli teszteken és a Katari GP minden edzésén szenvedett, és csak a 10. helyről indulhatott, végül a versenyen harmadik lett. Csak yamahás csapattársa, az összes tesztet nyerő, pole-ból induló Maverick Vinales és a ducatis Andrea Dovizioso előzte meg.

A 38 éves, a mezőnyben legidősebb olasz így magyarázta a változást:

Csütörtökön a szabadedzésen sötétben tapogatóztunk, de a péntek jobb volt, akkor már sejtettem, hogy a top5-ben lehetek. Egész futamon keresztül láttam Mavericket, a tesztek alatt ez egyszer sem történt meg. De a tesztek azok csak tesztek, meglehetősen öreg vagyok már, hogy tét nélkül körözgessek, ha nincs meg a nyomás, nincs meg a motiváció, így már nehezen megy nekem a motorozás. De most nagyon jól szórakoztam.

A verseny után elmondta, a dobogójára maga sem fogadott volna, még 10 euróval sem. Rengeteget segített neki a Yamaha istálló és mérnökei, csupán azzal, hogy bíznak benne.

Az istállómra támaszkodhatok, mert múlt november óta csak nehézségeink vannak, de sosem kezdtek kételkedni bennem. Ha nem jönnek az eredmények, az én esetemben azt mondják, persze, már túl öreg, ők ezzel szemben folyamatosan támogatnak, energiát adnak nekem.

Valentino Rossi
Valentino Rossi

A legpontosabb magyarázat viszont az edzések és a versenyek közötti változására az utolsó megállapítása:

Meg hát én futamversenyző vagyok, és a motorunk is a futamon a legjobb.


Ez hasonlít ahhoz, ami miatt Kimi Raikkönen visszatért a Forma-1-be két év ralizás után. Azzal magyarázta akkoriban, hogy hiányzott neki a fej fej melletti versenyés, ami a raliban nincs meg. Valóban teljesen más lehet csak az órával, és nem hús-vér ellenfelekkel versenyezni.