Brutális baleset a brit F4-futamon

2017.04.16. 14:22

Óriási motorsport-fesztivál van a hétvégén a brit Donington Parkban, a brit túraautó-bajnokság (BTCC) a fő esemény, de a több más sorozat, így a Clio-kupa, a GT4-es bajnokság, a brit Porshe Carrera-kupa, és a brit F4-es bajnokság is itt rendez versenyt a hétvégén.

Utóbbi harmadik futamán történt egy elképesztően nagy baleset: éppen Billy Monger belső kamerájából mutatták, ahogy a fiatal tehetség sorra előzgeti a mezőnyt, amikor váratlanul, tényleg a semmiből telibe találta egyik társát, aki borzasztóan lelassult a pályán.

A videót csak erős idegzetűek nézzék meg!

Mongernek esélye sem volt, hogy kivédje az ütközést, az előtte haladó versenyző annyira hirtelen váltott irányt, hogy nem láthatta, mi történik előtte a pályán.

A baleset után jó fél órával még mindig nem tudták kiszabadítani a roncsból a 17 éves Mongert, a másik pilóta nagyjából épségben hagyta el a baleset helyszínét. Ha ez nem lenne elég aggasztó, akkor az biztosan az, hogy a mentési munkálatok közben mentőhelikopter szállt le a pályán, hogy azzal szállítsák el Mongert. Jó jel viszont, hogy az ütközés után Monger láthatóan mozgatta a fejét.

Majdnem 50 perccel a baleset után a futamot közvetítő ITV jelentette, hogy a baleset másik résztvevője, Patrik Pasma már a doningtoni orvosi központban volt, teljesen jól, ami a körülményekhez képest szinte csoda, míg Monger is magánál volt, de még mindig dolgoztak a kiszabadításán. Mongert végül több mint két óra munka után szabadították ki, majd helikopterrel egy közeli kórházba szállították. A BBC értesülései szerint lábsérüléseket szenvedett, ennél többet egyelőre nem tudni.

Az ütközés erejét jól mutatja, hogy a két F4-es autó teljesen összepréselődött, ugyanakkor a kocsik biztonságát is jelzi, hogy a kocsik nem szakadtak apró darabokra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport