Nagyon köszi, hogy kikerültél! - azaz, hogy megmentetted az életem

2017.06.28. 17:38

Nagyon köszönöm Dovinak, hogy kikerült! - írta instagramján a yamahás MotoGP-klasszis Maverick Vinales, és mellékelt egy meglehetősen lélegzetelállító képet is mellé.

Big Thanks to Dovi trying to avoid me. Onto the next one🏁✊🏼! @andreadovizioso

Maverick Viñales Official (@maverickvinales25) által megosztott bejegyzés,

Vasárnap, Assenben készült a fotó, a földön csúszó Vinales van rajta és a centikre a feje mellett elsuhanó ducatis, Andrea Dovizioso.

Élőben nem is látszott, hogy mekkorát kellett manővereznie Dovoziosónak, hogy ne üsse el a pont előtte bukó spanyolt. Még a lábát is majdnem le kellett tennie az olasznak, hogy elkerülje a tragédiát.

Egy héttel korábban a misanói Superbike-futamon történt hasonló baleset, ott Chaz Davies esett el, viszont Jonathan Rae nem tudta kikerülni, telibe kapta a hátát, majd átrepült társa fölött. Daviesnek eltört egy csigolyája, de szerencsésnek mondhatja magát. Ez az eset sokkal kisebb sebességnél történt, mint az asseni bukás.

Vinales egyébként az ötödik helyről esett ki, Dovizioso pedig végigment, és épp ötödik lett. A ducatis vezeti a MotoGP-vb-t, ami überszoros: 4 ponttal van Vinales, 7-tel Valentino Rossi, 11-gyel Marc Marquez előtt.