A Mercedes az F1 jövőjéért dobja a DTM-et

2017.07.24. 22:17

Bajban lehet a DTM, vagyis a Deutsche Tourenwagen Masters a 2018-as szezon végén, a Mercedes ugyanis jelezte, hogy a következő idény után kiszáll a sorozatból, hogy 2019-től kezdve a Forma-E-re fókuszálhasson.

Ezzel újabb nagy gyártó csatlakozott teljes erőbedobással az elektromos formabajnoksághoz. A már résztvevő Renault, Audi, Virgin, Faraday Future, Venturi és Jaguar mellé rövidesen beszáll a BMW – az Andretti-csapattal egyesülnek majd – és a Mercedes, de a Porsche is jelezte, hogy még augusztus előtt eldöntik, maradnak-e a LeMans Prototype-kocsiknál, vagy ők is a Forma-E-ben képzelik el a jövőjüket. A Mercedes eredetileg már a 2018-19-es szezonra opciót szerzett az FE-belépésre, ám végül ezt eltolják egy évvel.

A német gyártó az elektromos hajtás utcai előretörésével indokolta döntését, a Forma-E-n keresztül releváns fejlesztési tapasztalatot tudnak majd szerezni a jövő autógyártása kapcsán.

A Mercedes jelenleg hat autót indít a DTM-ben a fiókcsapat HWA-n keresztül, vagyis pontosan a mezőny harmadát adják hat Audi és hat BMW mellett. 2019-től a Mercedes Forma-E-autóit is a HWA versenyezteti majd.

A Merci-kiszállás nem jó hír a DTM számára, a 2000-es újraindítás óta ugyanis csak négy gyártó szerepelt a sorozatban, az Opel 2000-05 között, az Audi és a Mercedes az indulástól kezdve, a BMW pedig 2012-től. Igaz, 2006-11 között két gyártóval is remekül megvolt a sorozat, 2019-ig pedig találhatnak érdeklődőt.